Hvem skal betale skat?

DEO Projekter

Hvem skal betale skat?

Skattely, aggressiv skatteplanlægning og skatteunddragelse udfordrer vores nuværende skattesystem. Og truslen kommer i høj grad inden for EU’s egne mure.

Irland, Luxembourg og Belgien giver ekstremt fordelagtige skatteaftaler til udenlandske multinationale selskaber, mens Holland via gamle særaftaler med skattely udenfor EU, tjener store summer på at agere skatteport ud af EU.

Resultatet er altid det samme. Langt de fleste EU-lande taber store summer i form af manglende selskabsskat, og statskasserne får færre skatteindtægter til at finansiere velfærden.

Kan EU-Kommissionens nyeste initiativer, og dem som stadig er på tegnebrættet, overhovedet forbedre den nuværende situation?

Vi ser også på, hvordan den digitale økonomi presser os som samfund ud i nye måder at beskatte virksomheder. For hvor producerer digitale virksomheder deres profit, og i hvilke lande skal de betale skat?

Og endelig lægger vi op til en debat om de aktører som indenfor, på kanten af loven eller udenfor lovens rammer udnytter skatteregimer og skattehuller. For hvem har ansvaret for en ansvarlig skattebetaling, der skal sikre vores samfund i fremtiden? Det vi vil gerne diskutere.

Bestil bogen her 

Bogen følges op af debatmøder og konference:

22. februar på Dokk1 i Aarhus - debatmøde

2. marts på Christiansborg - konference

22. marts Wegeners Gaard på Vesterbro - Mød de nye forskere - debatmøde på tværs af discipliner