Tirsdag den 22. august 2017, kl. 10.00-16.00

Store Sal, Dokk1, Hack Kampmanns Plads 2, Aarhus

Konference for undervisere

EU i undervisningen - sådan! - Aarhus

Mød eksperter, undervisere, politikere og organisationer til en heldagskonference om EU og europæisk politik. Konferencen byder på faglige indlæg om EU’s store udfordringer, inspirationsoplæg til undervisning og læring og præsenterer konkrete materialer du kan tage direkte med hjem i klasseværelset.

Efteruddannelseskonferencen giver konkrete værktøjer og inspiration til, hvordan man kan undervise i EU-stoffet. Materialerne omfatter vores aktuelle og meget roste rollespil: Spillet om EU’s fremtid.

Alle deltagere får tre gratis EU-bøger i serien Samfundstanker inkl. forløbsplaner: ”Hvad vil vi med bankerne?”, ”Er fri bevægelighed EU’s fremtid?” og ”Sikkerhed i et åbent Europa”.

Efterårets konference har fokus på spørgsmål omkring EU’s fremtid. Du kan blive klogere på Brexit, de politiske bevægelser i Europa, højrenationalisme og populisme, EU i medierne samt eurozonen og EU’s økonomiske fremtid. Hvordan kommer et EU i flere hastigheder til at tage sig ud? Hvor vil Macron og Merkel hen med det europæiske samarbejde? Er EU sluppet ud af den økonomiske krise?

Program 
  • 5 scenarier for EU’s fremtid – et svar på Brexit og Trump?Derek Beach, Aarhus Universitet
  • Reformer af EU-samarbejdet - Jens Blom-Hansen, professor i statskundskab ved Aarhus Universitet
  • Populismens fremkomst og årsager – Rasmus Nørlem Sørensen, chefanalytiker og stifter af DEOundervisning
  • Hvordan kan man skabe jobs i Europa? - Mogens Ove Madsen, Aalborg Universitet, i kritisk dialog med analytiker i DEO, Sarah Dieckmann
  • Paneldebat om EU's fremtid – med Rasmus Nordqvist (Alternativet), Karina Due (Dansk Folkeparti), Peter Waldorff (LO) og Ulla Lyk-Jensen (Dansk Industri)
  • Kampen om EU-dagsordenenJohn Frølich, lektor ved Journalisthøjskolen

Programmet omfatter desuden præsentationer af undervisningsmaterialer til samfundsfag og historie på ungdomsuddannelserne, der understøtter oplæggenes temaer. Mød lærebogsforfatter Tine Studstrup, Folketingets EU-oplysning, Peter og Elena fra Vores Europa, DEOundervisning – og alle dine kolleger.

Undervisningsmaterialer

Alle faglige vinkler på konferencen understøttes af specialdesignede undervisningsmaterialer til ungdomsuddannelserne. Materialerne er gratis tilgængelige på DEOundervisnings hjemmeside. Her finder du desuden rollespil, inspiration og lærervejledninger.

Det aktuelle rollespil: Spillet om EU's fremtid kan også købes i en samlet pakke med laminerede rollekort, spilleplader, brikker og flag for 800 kr. 

Deltagelse: Gratis for undervisere og studerende, 150 kr. for andre interesserede inkl. kaffe og frokost. Tilmelding her på siden er nødvendig. Angiv undervisningsted i kommentarfeltet.

Konferencen er en del af projektet Future of Europe – A Learning Project, der er organiseret i samarbejde med Aarhus, Roskilde og Københavns Universitet og har modtaget støtte fra EU’s Jean Monnet program i 2016/2017