Borgerhøring - Skal Danmark med i Euroen - Svendborg

Torsdag den 20. september 2018, kl. 17.00-18.30

Hotel Svendborg, Centrumpladsen 1, 5700 Svendborg

Borgerhøring: Skal Danmark med i Euroen?

Hvad mener du? - Svendborg

Demokrati kræver deltagelse. Bliv klogere på EU, og fortæl politikerne, hvad du mener. Mød EU-eksperterne Helga Molbæk-Steensig og Maria Rosenberg Rasmussen samt afdelingsdirektør i Middelfart Sparekasse Steen Tinsfeldt til debat om Euroen, arbejdsmarkedet og pengepolitikken.

Hvad er situationen for Euroen lige nu? 19 af EU’s 28 lande er med i Euroen, og Danmark har bundet sig til at følge Euroens kurs. Hvad giver det af fordele og ulemper for Danmark med denne position? Hvordan ser fremtiden ud for Euroen? 

Store dele af erhvervslivet og flere partier i Folketinget er interesserede i et opgør med det danske euroforbehold. Euroen er dog også inde i en svær tid netop nu, og møder udfordringer i nogle af de lande, der har Euroen som møntfod. 

På dette møde tager vi fat i det svære spørgsmål om, hvad der skal ske med pengepolitikken og om Danmark er bedst tjent med at være med i eller udenfor Euroen - samt om der er flere muligheder end de to. Borgerhøringen kommer også omkring fire andre afgørende dilemmaer, som vi går i dialog med borgerne om i hele landet:

  • Hvem skal bo i Europa?
  • Hvordan påvirker Brexit EU og Danmark?
  • Er der arbejde til alle i fremtidens EU?
  • Hvad betyder det fælles EU-forsvar for Danmark?

DEO's EU-eksperter holder faglige oplæg og svarer på spørgsmål om, hvad EU er for en størrelse og hvad der foregår i europæisk politik i dag. Du er inviteret til at deltage i debatten og komme med dine synspunkter og kommentarer. Dem tager vi med videre til politikerne.

Deltagelse: Gratis, men tilmeld dig gerne her på siden, så vi har kaffe og kage til dig også

Mødet er arrangeret i samarbejde med Middelfart Sparekasse

Maria 500X667

Maria Rosenberg Rasmussen er EU-journalist og projektleder i DEO. Hun har boet tre år i Bruxelles, hvor hun blandt andet har været freelancejournalist for en række danske medier.

Maria er ekspert på europæisk demokrati, arbejdsmarkedspolitik og skatteunddragelse. Hun har bidraget til en række udgivelser i serien Samfundstanker fra DEO.

Helga 500X667

Helga Molbæk-Steensig er analytiker og projektleder i DEO. Hun har i flere år været redaktør for Magasinet rØST og bidrager jævnligt i radio og aviser som ekspert på Balkan og Østeuropa.

Helga er ekspert i flygtningepolitik, menneskeret og sikkerhedspolitik. Hun har blandt andet været fagredaktør på bogen "Kan EU skabe fred i verden?" i serien Samfundstanker.

Borgerhøringer i hele landet

Mødet er en del af DEO’s landsdækkende turné, hvor vi går i dialog med borgerne og indsamler folks holdninger til vigtige spørgsmål om EU og præsenterer det for politikerne på en stor konference på Christiansborg.

Projektet er støttet af et særligt regeringsinitiativ, hvor Europa-Nævnet har uddelt midler til borgerhøringer om EU's fremtid og Danmarks fremtid i EU.

Liste med alle DEO's 13 borgerhøringer 

Læs mere om projektet og se hvad de andre EU-debatorganisationer har arrangeret her.

Du kan også læse om og tilmelde dig konferencen på Christiansborg den 20. november: Borgere i Danmark og Europa.

Turnéen gennemføres med støtte fra Europa-Nævnet.

Europanævnets logo