Hvem skal betale skat? - Aarhus

Torsdag den 22. februar 2018, kl. 17.00-18.30

Store Sal, Dokk1, Hack Kampmanns Plads 2, Aarhus

Boglancering om EU's indsats mod skattesnyd

Hvem skal betale skat? - Aarhus

LuxLeaks, Panama Papers og Paradise Papers dokumenterer, at langt de fleste EU-lande går glip af massive skatteindtægter på grund af skattesnyd. Boglancering og debat om kampen for fair skat med særligt fokus på EU's rolle.

Afsløringerne har vakt harme i befolkningen og skabt et stærkt momentum for politisk handling. I EU har både Parlamentet og Kommissionen kastet sig ind i kampen for fair skat, men medlemslandene stritter imod og EU’s traktatgrundlag står i vejen. DEO lægger op til debat om EU’s indsats og udfordringer med at sikre fair skat, med bogen "Hvem skal betale skat?", der lanceres på mødet.

  • Er medlemslandene nødt til at opgive deres suverænitet på skatteområdet for at lukke skattehullerne?
  • EU foreslår en fælles opkrævning af selskabsskat, men er der politisk vilje til det – og er det overhovedet den bedste løsning?
  • Digitaliseringen af virksomheder giver nye skatteudfordringer – hvordan skal de løses?

DEO’s analytikere Maria Rosenberg Rasmussen og Sarah Reifling Dieckmann giver dig overblik over EU’s indsats og udfordringer med at sikre fair skat, og lægger op til debat om hvordan vi bedst sikrer at alle betaler den skat, de skal.

Maria 500X667   Maria Rosenberg Rasmussen er for nylig vendt hjem fra Bruxelles, hvor hun arbejdede fra 2014 – 2017. Hun skrev for en række danske medier, heriblandt Ugebrevet 4A og Kristeligt Dagblad, og har som journalist dækket  EU’s skattepolitik.
     
Sarah 500X667   Sarah Reifling Dieckmann er fagredaktør på bogen "Hvem skal betale skat?". Siden 2009 har hun undersøgt aspekter af skattedebatten, fra multinationale selskabers skattesnyd i udviklingslande til politiske forhandlinger i EU og OECD.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Oxfam IBIS Logo Lodret Groen  

Mødet arrangeres i samarbejde med udviklingsorganisationen Oxfam Ibis. Oxfam IBIS har de sidste mange år kæmpet imod skattely på mange planer – fra Sierra Leones diamantminer til EU’s kontorbygninger i Bruxelles.

 

Deltagelse: 50 kr., 20 kr. for studerende. Gratis for medlemmer af DEO og Oxfam Ibis.

Alle deltagere på mødet får et gratis eksemplar af den nye bog ”Hvem skal betale skat?”.

Omslag Samfundstanker6