Kan EU skabe fred i verden? - Aarhus

Onsdag den 16. maj 2018, kl. 17.00-18.30

Store Sal, Dokk1, Hack Kampmanns Plads 2, Aarhus

Debatmøde om forsvarsunionen - Aarhus

Kan EU skabe fred i verden?

EU-landene bygger en hær, eller i hvert fald et stærkere militært samarbejde i disse år. Markerer det en afslutning på EU's bløde udenrigspolitik? Mød Helga Molbæk-Steensig og Rasmus Nørlem Sørensen, forfattere til bogen: Kan EU skabe fred i verden?

Hvordan tager EU udenrigspolitiske beslutninger? Hvad går det nye forsvarssamarbejde ud på? Hvor kan og vil Danmark være med? Hvor står EU på de nye digitale slagmarker? Hvad går EU's ikke-militære udenrigspolitik ud på, og kan man skabe fred med kun fredelige midler?

Disse og mange flere spørgsmål tager DEO fat på i syvende udgivelse i serien Samfundstanker. Mød forfatterne i Aarhus og bliv klogere på krig og fred, blød og hård magt og de udenrigspolitiske ambitioner i EU.

Helga Molbæk-Steensig, analytiker i DEO og fagredaktør på bogen, vil give indblik i hvordan man skaber fred i verden, hvad EU konkret gør for fredsbevaring og konfliktforebyggelse i forskellige dele af verden og hvordan beslutningerne bliver taget i EU.

Rasmus Nørlem Sørensen, chefanalytiker i DEO, sætter fokus på den politiske udvikling af forsvarssamarbejdet og diskuterer, hvordan EU anvender sin bløde magt gennem ulandsbistand, handelsaftaler og EU-udvidelser.

Deltagelse: 50 kroner inkl. et eksemplar af bogen: Kan EU skabe fred i verden? (normalpris for bogen er 60 kr.). 20 kr. for studerende. Gratis for medlemmer af DEO.