EU-valgets store spørgsmål

Lørdag den 16. marts 2019, kl. 10.00-15.00

Aarhus Universitet, auditorium F i bygning 1530, Ny Munkegade 118, 8000 Aarhus

Konference med EuropaNu

EU-valgets store spørgsmål

Bliv klogere på EU-valgets store temaer før vi skal til stemmeurnerne den 26. maj. Mød Rasmus Nørlem Sørensen, Thorsten Borring Olesen, Theresa Scavenius, Jakob Vestergaard, Louise Halleskov Storgaard, Peter Viggo Jakobsen og top-kandidater til EP-valget.

TILMELDING: På Folkeuniversitetet i Aarhus' hjemmeside (tryk her for link)

OBS! DEO's medlemmer får rabat. Læs instruktionen til, hvordan du får rabatten nederst på siden. 

Den 26. maj 2019 er der valg til EU-parlamentet. Mød eksperter og politikere og bliv klogere på, hvordan EU fungerer, hvem der har magten og hvad det er, vi stemmer om. Oplæg og debat om Europas store udfordringer med fokus på økonomi og jobs, klima og miljø samt flygtninge og udenrigspolitik. 

I samarbejde med Folkeuniversitetets Europanu indbyder DEO til en konference, som gør dig klogere på det EP-valg, der betegnes som det vigtigste nogensinde. Et stærkt hold af prominente debattører og forskere klæder dig på med dybdegående analyser af Europas største udfordringer med fokus på økonomi og job, klima, flygtninge og udenrigspolitik.

Du får en grundlæggende viden om, hvordan EU fungerer, hvem der har magten, og hvad det overhovedet er, vi skal stemme om. 

Konferencen afsluttes med en paneldebat, hvor du har mulighed for at debattere direkte med kandidaterne til parlamentsvalget.

Program for dagen

10.00: Velkomst og introoplæg 
Oplæg ved Rasmus Nørlem Sørensen, sekretariatsleder og chefanalytiker i DEO

10.15: Hvad er EU og europæisk demokrati?
Oplæg ved Thorsten Borring Olesen, professor ved Aarhus Universitet

10.45: Kan EU redde klimaet?
Oplæg ved Theresa Scavenius, klima- og demokratiekspert og lektor ved Aalborg Universitet

11.15: Kaffepause

11.45: Er vi på vej mod en ny økonomisk krise?
Oplæg ved Jakob Vestergaard, lektor ved Roskilde Universitet

12.15: EU og verden - om immigration og sikkerhed
Oplæg ved Louise Halleskov Storgaard, lektor ved Aarhus Universitet, og professor, Peter Viggo Jakobsen, Syddansk Universitet

13.00: Frokostpause 

13.30: Partiernes visioner for EU's fremtid
Paneldebat med Nikolaj Villumsen (EL), Rasmus Nordqvist (ALT), Niels Fuglsang (S), Linea S. Lidell (V), Pernille Weiss (K), Anders Vistisen (DF) og Karen Melchior (R)

14.30: Afslutning 

Deltagelse: Det koster 380 kr. at deltage inkl. frokost, kaffe, vand og et eksemplar af DEO's seneste bogudgivelse "Vælgerens håndbog i EU". Studerende: 210 kr.

Særpris for medlemmer af DEO og Europanu på 250 kr. Rabatten indløses via dette link: https://fuau.dk/adgang-til-specialaftale/. Tast koden euvalg. Tryk på ’Indsend aftalekode’ og derefter tryk på holdet på listen. Tryk på knappen ´Tilmeld´på holdet. Følg derefter flowet og opnå din rabat. 

For øvrige deltagere: TILMELDING: På Folkeuniversitetet i Aarhus' hjemmeside (tryk her for link)

Konferencen er arrangeret i samarbejde med Folkeuniversitet i Aarhus.

Folkeuniv2