Hvad kan vi lære af historiens indvandring?

Fredag den 15. december 2017, kl. 8.30-9.45

Wegeners Gård, Vesterbrogade 60A, 1620 Kbh. V

Morgenmøde med Emma Holten og Garbi Schmidt

Hvad kan vi lære af historiens indvandring?

UDSOLGT - kom på venteliste. Debattør Emma Holten interviewer forsker og forfatter Garbi Schmidt om, hvad vi kan lære i dag af historiens indvandring.

Migration, integration, flygtninge og multikulturalisme er ord, der fylder næsten alt i vores nyhedsflade og politiske debat. 

Men det er ikke første gang, mennesker fra andre lande har slået sig ned i Danmark. Hvad kan vi lære af de erfaringer, vi som land før har gjort os om integration og forskellighed i demokratiet? Er de eksisterende udfordringer fuldstændig uden sidestykke, eller blot nye støbninger af gamle figurer?

For at undersøge dette vil Emma Holten interviewe professor og forfatter Garbi Schmidt, der forsker i kulturmøder og multikulturalitet ved RUC. I 2015 udgav Gabri Schmidt sin doktorafhandling i form af bogen "Nørrebros indvandringshistorie 1885-2010". I 2017 udgav hun desuden romanen "Ebba" på Gyldendal.

Garbi Schmidt

(Foto: Simon Klein-Knudsen - Gyldendal)

Emma Holten modtog på 5. juni 2017 Ebbe Kløvedals Reichs demokratistafet. Stafetten gives hvert år på Grundlovsdag til én, der har tilført den politiske debat noget ud over det sædvanlige og udvist mod i forhold til at afdække og udfordre til debat om samfundsproblemer. Læs mere om Ebbe Kløvedal Reichs demokratistafet.

Deltagelse: 50 kr., 20 kr. for studerende, (gratis for medlemmer af DEO) inkl. morgenkaffe og en croissant. 

DEO byder på morgenkaffe og en croissant. Dørene åbner kl. 8, så der er tid til at skænke sig en kop kaffe eller te før Emma Holten og Garbi Schmidt går på.