Tirsdag den 19. september 2017, kl. 19.00-21.00

Lokale 1. sal, Sparekassen Sjælland, Nørregade 11, Ringsted

Debatmøde om bankernes rolle i samfundet

Hvad vil vi med bankerne - kan tilliden genoprettes? - Ringsted

Bankerne spiller en vigtig rolle i samfundet - men har vi de banker vi vil have? DEO's analytiker Sarah Dieckmann tager debatten med Lars Petersson fra Sjællands Sparekasse og Jakob Vestergaard fra DIIS.

Efter finanskrisen har det internationale bankvæsen mødt meget hård kritik for at have udløst krisen med spekulation og aggressiv adfærd. Er det blevet bedre siden?

Der er lavet en del lovgivning, der skal forebygge mod nye kriser. Men der kommer også løbende nye skandaler op i medierne, der involverer de største banker i Danmark, imens de samme banker igen kører med store milliardoverskud.

Gør bankerne det godt nok til at genoprette vores tillid? Tjener banksystemet borgere og virksomheder godt nok? Har banker et samfundsansvar? Sikrer de nye regler os mod kriser i fremtiden? Kan banker blive for store? Har vi det banksystem, vi kan ønske os?

Lars Petersson, direktør i Sparekassen Sjælland, ser på de lokale bankers betydning for erhvervslivet og lokalsamfundet, samt bankers ønskelige rolle i samfundet set fra en Sparekasse.

Jakob Vestergaard, seniorforsker i DIIS med fokus på regulering af banker, ser på den politiske proces omkring banklovgivning efter krisen, og om reglerne er gode nok.

Sarah Dieckmann, analytiker i Oplysningsforbundet DEO, vil fokusere på bankernes generelle samfundsansvar - hvad kan man kræve af bankerne?

Hver debattør starter med et indlæg på 10-15 minutter, og debatten styres herefter af publikums spørgsmål med LOF-skoleleder Michael B. Lauritsen som ordstyrer. Debatten er ikke en ekspertdebat. Meningen er, at alle skal kunne følge med og byde ind. Alle debattører har god erfaring med at debattere bankspørgsmål offentligt.

Deltagerne får et gratis eksemplar af debatbogen "Hvad vil vi med bankerne?"

Deltagelse: 50 kr., 20 kr. for studerende. Gratis for medlemmer af DEO.

Mødet arrangeres i samarbejde med LOF Ringsted og Sparekassen Sjælland.