Mere Merkel - hvad betyder det for EU

Tirsdag den 26. september 2017, kl. 17.00-18.30

Wegeners Gaard, Vesterbrogade 60A, København V

Debatmøde om det tyske valg

Mere Merkel - hvad betyder det for EU?

Angela Merkel står til en komfortabel sejr ved det tyske valg den 24. september. Har Brexit og blæsten om EU's fremtid rykket ved den stærke kvinde i europæiske politik? Vi følger op på valget med en analyse af resultatets betydning for Tysklands rolle i EU.

Tyskland har bukserne på i europæisk politik. Hvad kan vi forvente, at valgresultatet vil betyde for EU’s fremtid? Vi ser på alliancen mellem præsident Emmanuel Macron, der lige nu kæmper et afgørende slag om det franske arbejdsmarked, og den nyvalgte forbundskansler. Hvad betyder alliancen og valgresultatet for de store politiske spørgsmål i EU: Finanspolitik, bankunionen, den sociale søjle i EU og spørgsmålet om eurozonens fremtid?

Med 10 procent spring ned til socialdemokraten og tidligere formand for Europa-Parlamentet, Martin Schultz, tyder alt på en valgsejr til Angela Merkel. Men hvordan kommer regeringen i Tyskland til at se ud? Vil en ny tysk kansler og regering række en hånd ud til de Sydeuropæiske lande, der stadig slås med stor arbejdsløshed? Vi dykker ned i forhandlingerne om dannelsen af en ny tysk regering og ser også på, hvad valget kommer til at betyder for tysk indenrigspolitik.

Oplæg og debat med:

Lukas A. Lausen er tysk statsborger og bestyrelsesmedlem i Det Udenrigspolitiske Selskab. Lukas har et indgående kendskab til Tysklands rolle i europæisk politik og har skrevet en stribe analyser af tysk politik i bl.a. Ræson.

Tobias Pichard Christensen arbejder ved det danske generalkonsulat i München. Han følger tysk politik og valget på tæt hold som korrespondent for DEO.

Aftenens ordstyrer er DEO's chefanalytiker, Rasmus Nørlem Sørensen. 

Deltagelse: 50 kr. inkl. kaffe og frugt. 20 kr. for studerende. Gratis for medlemmer af DEO og Udenrigspolitisk Selskab U35.

Mødet er arrangeret i samarbejde med Udenrigspolitisk Selskab U35.