EU og international konfliktløsning

Torsdag den 19. april 2018, kl. 14.00-16.30

Wegeners Gård, Vesterbrogade 60A, 1620 Kbh. V

Unconference om EU som fredsskaber

EU og international konfliktløsning

Mød tre unge eksperter i konfliktløsning til tværfaglige workshops om, hvordan EU kan bidrage til at gøre verden til et mere fredeligt sted. Efter workshoppen vil der være mulighed for at deltage i boglanceringen for DEO's nye bog "Kan EU skabe fred i verden?"

Mød studerende og nyuddannede fra statskundskab, jura, journalisthøjskolen, regionale studier, historie, kulturelle studier, antropologi, psykologi og alt det inde midt imellem, til UnConference om EU’s rolle som international aktør i konfliktberørte samfund.

Dagen omfatter workshops om EU's fredsambitioner, EU's rolle i Israel/Palæstina og EU's rolle som klimaaktør.

Program for dagen
14-14:30 Oplæg og workshop ved Peter Johansen Qvist om EU's udenrigspolitiske ambitioner og handlemuligheder

14:30-14:45 pause

14:45-15:15 Oplæg og workshop ved Mie Shamir om EU's rolle i løsningen af Israel-Palæstinakonflikten.

15:15-15:30 Pause

15:30-16:00 Oplæg og Workshop ved Alexander Borum om EU's rolle indenfor klimasikkerhed

Alexander Borum som har en MSc. International Relations & Diplomacy og arbejder som selvstændig konsulent med fokus på ikke-traditionel sikkerhed. Han har tidligere været tilknyttet koordinationsgruppen for the Planetary Security Initiative og var medforfatter på Economics of Planetary Security rapporten i 2016 på vegne af Clingendael Instituttet i Holland.

Mie Shamir, som forventer at færdiggøre sin bachelor i antropologi ved Københavns Universitet i januar 2019, hvorefter hun flytter til Israel for at læse sin kandidat i freds- og konfliktstudier ved Haifa Universitet. Hun er selv halvt Israeler, og har i 2017 arbejdet tæt sammen med en NGO i Jerusalem, der arrangerer et program for udenforstående, der ønsker at engagere sig kritisk og aktivt i konflikten.

Peter Johansen Qvist, som erUddannet BSc i Internationale Studier fra Roskilde Universitet (2012-2015), MSc i Strategic Studies fra University of Aberdeen (2015-2016) og MSc i EU Politics fra London School of Economics and Political Science (2016-2017).

Ordstyrer: Helga Molbæk-Steensig som er projektleder i DEO og fagredaktør på bogen 'Kan EU skabe fred i verden?'

Deltagelse: 75 kr. inkl. et eksemplar af den nye bog i serien Samfundstanker: 'Kan EU skabe fred i verden?' samt adgang til UnConferencens artikler. Hertil kaffe, the, frugt og kage. 50 kr. for studerende og medlemmer af DEO. Tilmelding nødvendig her på siden.

Deltagere er velkomne til at blive til boglancering efterfølgende.

Mødet er arrangeret i samarbejdet med Rådet for International Konfliktløsning (RIKO)