Putin, Putin eller Putin?

Torsdag den 15. marts 2018, kl. 17.00-18.30

Wegeners Gård, Vesterbrogade 60A, København V

Debatmøde om EU's store nabo

Putin, Putin eller Putin?

Første runde af det russiske præsidentvalg løber af stablen den 18. marts, og Vladimir Putin ser ud til at få en fjerde periode på posten. Bliv klogere på valgets betydning for EU i selskab med Helga Molbæk-Steensig, Flemming Splidsboel Hansen og Rasmus Lauridsen.

Siden Ruslands annektering af Krimhalvøen i Ukraine, er landet igen kommet på dagsordenen i EU som en sikkerhedspolitisk trussel. Når russerne går til valg, ser det ud til, at de vil vælge den velkendte politiske kurs og den samme politiske leder, Vladimir Putin, som står stærkt i meningsmålingerne. Men kan vi regne med et retfærdigt og demokratisk valg, og hvilken rolle spiller oppositionen i valgkampen og i Rusland generelt?

Flere EU-lande er bekymrede for, at Rusland blander sig i deres nationale valg. EU har etableret et kontor til at afsløre fake news for at forhindre indblanding, noget Putin har kritiseret som simpel vestlig propaganda. Hvad er status i denne informationskrig? NATO og EU-lande tager den militære usikkerhed så alvorligt, at de sender tropper til Estland, Letland og Litauen. Er vi vidne til begyndelsen på en ny kold krig? Hvilke muligheder har EU for at nedtrappe konflikten?

DEO er på trapperne med en ny bog: Kan EU skabe fred i verden? Med afsæt i analyserne af EU’s muligheder for at være en fredsspiller diskuterer vi Rusland, EU og Putin med førende eksperter på russiske forhold.

Flemming Splidsboel Hansen, forsker i Russisk politik ved Dansk Institut for Internationale Studier, sætter det russiske valg i europæisk kontekst og analyserer Ruslands forhold til EU.

Rasmus Lauridsen, Ruslandsredaktør på Magasinet rØST, vil give indblik i EU’s betydning i valgkampen, den politiske opposition og det demokratiske system i Rusland.

Ordstyrer: Helga Molbæk-Steensig, analytiker i DEO og fagredaktør på ny bog i serien Samfundstanker: ”Kan EU skabe fred i verden?”.

Deltagelse: 50 kr. inkl. kaffe, the og frugt. 20 kr. for studerende. Gratis for medlemmer af DEO.

Torsdagsmøder på Wegeners Gaard:
DEO afholder debatmøder på Wegeners Gaard hver torsdag kl. 17.00-18.30 i 2018. Her sætter vi spot på europæiske problemstillinger, EU’s fremtid og europæisk politik. Møderne fanger højaktuelle debatter og offentliggøres derfor løbende, så hold øje med hjemmesiden, men sæt kryds i kalenderen allerede nu.