PRAKTIK - Kommunikation og webjournalistik

PRAKTIK: Få erfaring med kommunikation og webjournalistik – og skærp din internationale profil!

Bliv en del af landets mest engagerede EU-faglige team, og få et netværk blandt de skarpeste EU-eksperter i Danmark. Som praktikant kan du få solid erfaring med pressearbejde, SoMe-strategier eller grundig journalistik – samtidig med at du suger viden om især EU til dig.

ARBEJDSOPGAVER:
Vi sammensætter opgaverne ud fra dine kompetencer og ønsker. Vi forventer at du kan arbejde selvstændigt og kvalificeret med én eller flere af opgaverne og har lyst til at få erfaring med resten:

  • Pressearbejde: Synes du etablering og vedligeholdelse af pressekontakt og andre former for PR er spændende, kan du fokusere på at få foromtale og efteromtale ud til medierne og evt. udvikle mediestrategien
  • Sociale medier: DEO har mange spændende nye ting på paletten, bl.a. videoer og grafisk materiale til sociale medier samt digital interessevaretagelse. Hvis du synes det lyder spændende, er der rig mulighed for at få erfaring med SoMe. 
  • Journalistik: De gamle, journalistiske dyder skal ej forglemmes. Elsker du at skrive, kan du få solid erfaring med at lave grundig research, ekspert- eller politikerinterviews og reportager. 

Søg stillingen hvis du gerne vil profilere dig internationalt forhold til de mange andre cand.comm.’ere, brænder for international politik eller gerne vil bruge et semester på at networke med toppen af poppen på området. Praktikken er ulønnet, men rig på selvbestemmelse og ansvar.

OM DEO – OG HVAD VI TILBYDER:

Demokrati i Europa Oplysningsforbundet (DEO) arbejder for at skabe en levende og nuanceret debat om EU. Vores temaer i efteråret 2017 er parlamentsvalgene i de Europæiske lande, klima- og energiområdet samt demokratisk legitimitet.

Vi afholder 20-30 debatmøder på et halvt år. Her får du mulighed for at networke med DEO’s ekspertnetværk og skærpe den profil du gerne vil have. Du kommer til at samarbejde og skabe netværk med landets førende EU-eksperter samt politikere og civilsamfundsorganisationer. Du kommer også gratis med på en af vores rejser til Bruxelles og besøger EU's institutioner og danske parlamentarikere.

Arbejdsopgaverne vil typisk være de samme som kollegaernes. Der bliver udvekslet idéer på kryds og tværs af kontoret, så der er altid mulighed for vejledning og samarbejde.

OM DIG:

Du trives i en flad organisation, som brænder for samfundsdebatter om tidens store politiske udfordringer – og ønsker en nuanceret og demokratisk EU-debat.

Du er evt. studerende på en akademisk uddannelse med interesse i EU, politik og samfundsdebat.

Hvis du har spørgsmål angående ovenstående eller ønsker yderligere uddybning, kan du kontakte projektleder Sarah Reifling Dieckmann (sarah@deo.dk). Eller ring på tlf.: 22 33 87 77

Ansøgning og CV sendes til: sarah@deo.dk

Ansøgningsfrist: Vi afholder løbende samtaler – men søg snarest hvis du vil være sikker på en plads

Praktikperiode: Forårssemesteret 2018

Arbejdsplads: Demokrati i Europa Oplysningsforbundet, Studiestræde 24, 1455 København K