PRAKTIK - Undervisning og formidling

PRAKTIK: Få erfaring med inddragende undervisning og formidling

Som undervisningspraktikant kan du bl.a. blive endnu skarpere på inddragende og engagerende undervisning samt få et større netværk blandt både folkeskole- og gymnasielærere.  Du bliver en del af landets mest engagerede EU-faglige miljø hvor undervisning og formidling er i fokus. 

ARBEJDSOPGAVER:
Vi sammensætter opgaverne ud fra dine kompetencer og ønsker. Vi forventer, at du kan arbejde selvstændigt og kvalificeret med én eller flere af opgaverne og har lyst til at få erfaring med resten:

  • Udarbejde og udvikle undervisningsmaterialer om EU til folkeskole- eller gymnasieniveau 
  • Koordinere undervisningsforløb og seminarer for undervisere.
  • Lave mundtlige oplæg på gymnasier og folkeskoler 
  • Deltage i fundraising og projektudvikling 

Søg stillingen hvis du brænder for at formidle og vil bidrage med engagerende og inddragende materialer til undervisning. Som undervisningspraktikant vil du være med til at udvikle og nytænke EU i undervisningen. Praktikken er ulønnet, men rig på selvbestemmelse og ansvar.

OM DEO – OG HVAD VI TILBYDER:
Demokrati i Europa Oplysningsforbundet (DEO) arbejder for at skabe en inddragende og nuanceret debat om EU. Det gør vi blandt andet gennem DEOundervisning, der bidrager til EU-undervisning i gymnasiet og folkeskolen gennem et stærkt og varieret udbud af aktuelt og elevinddragende undervisningsmateriale. Læs mere på http://undervisning.deo.dk

Vores temaer i foråret 2018 er parlamentsvalgene i de Europæiske lande, klima- og energiområdet samt demokratisk legitimitet. Vi afholder omkring 20-25 debatmøder på et halvt år. Du kommer til at samarbejde og skabe netværk med landets førende EU-eksperter samt politikere og civilsamfundsorganisationer. Du kommer også gratis med på en af vores rejser til Bruxelles og besøger EU's institutioner og danske parlamentarikere.

Du kommer til at arbejde tæt sammen med DEO’s projektleder for DEOundervisning, samt de øvrige projektledere. Der bliver udvekslet idéer på kryds og tværs af kontoret, så der er altid mulighed for vejledning og samarbejde.

OM DIG:
Du trives i en flad organisation, som brænder for samfundsdebatter om tidens store politiske udfordringer – og ønsker en nuanceret og demokratisk EU-debat.

Du er evt. studerende på en akademisk uddannelse eller læreruddannelsen med interesse for EU, politik og formidling.

Hvis du har spørgsmål angående ovenstående eller ønsker yderligere uddybning, kan du kontakte vores undervisningsanvarlige Kasper Schlie (kasper@deo.dk). Eller ring på tlf.: 22 33 87 77

Ansøgning og CV sendes til: sarah@deo.dk

Ansøgningsfrist: Vi afholder løbende samtaler - men søg snarest hvis du vil være sikker på at komme i betragtning.

Praktikperiode: Forårssemesteret 2018

Arbejdsplads: Demokrati i Europa Oplysningsforbundet, Studiestræde 24, 1455 København K