Juletur til Bruxelles og EU

Afgang: 25. november 2017

Hjemkomst: 28. november 2017

3 dages rejse til EU's magtcentrum med debat, politik og kultur - UDSOLGT - kom på venteliste

Juletur til Bruxelles og EU

Vi tager til Bruxelles for at blive klogere på EU. Vi besøger Den Danske Repræsentation, EU-Kommissionen og EU-Parlamentet, hvor vi møder Rina Ronja Kari (FB) og Christel Schaldemose (S). Oplægsholder og guide er Rasmus Nørlem Sørensen.

Busturen fungerer som et rullende debatmøde, hvor Rasmus og andre eksperter fra DEO, vil holde en lang række oplæg. Vi har særligt fokus på debatten om EU's fremtid, den sociale søjle, brexit og klimadebatten. Men vi giver også en generel indføring i, hvad EU er for en størrelse, hvordan beslutningerne træffes og hvem der har magten i EU.

Rasmus Nørlem Sørensen er chefanalytiker i Tænketanken DEO og har gennem de sidste ni år arbejdet med EU-debat og oplysning. Blandt andet som EU-politisk kommentator i tv og radio og som mødearrangør og EU-ekspert på DEO's hundredvis af arrangementer. Han står for de fleste oplæg. Anne og Mathilde er praktikanter i DEO og vil også holde et oplæg på turen. Du får rig mulighed for at komme med ønsker til oplæg og få svar på dine spørgsmål om EU.

Vi bor på hotel Bedford centralt i Bruxelles. Vi kører dagkørsel ud, og natkørsel hjem.

Pris: 1.980 kr. (medlemmer af DEO kun 1.800 kr.) inkl. 2 overnatninger på 3-stjernet hotel i dobbeltværelser og morgenmad. Tillæg for enkeltværelse 600 kr.

Rejseplan

UDREJSE LØRDAG - 25. nov.

Busopsamling:

Alle deltagere skal selv sørge for transport til opsamlingsstederne.

  • Afgang fra Auning kl. 5.45
  • Randers station kl. 6.15
  • Tilst ved tankstationen/McDonald's på Havkærvej kl. 6.50
  • Fredericia station (parkeringspladsen til højre for udgangen) kl. 8.15 - her er opsamling fra Sjælland og Fyn (passer med intercitytog fra København kl. 6.00). 

Efter afgang fra Fredericia serveres gratis kaffe/the og rundstykke i bussen. På turen holder repræsentanter fra DEO lang række faglige oplæg om EU og du får mulighed for at byde ind med spørgsmål og ønsker til emner.

Forventet ankomst i Bruxelles omkring kl. 20.30, så vi kan nå at gå ud og spise og se den smukke Grand Place. Vi bor på Hotel Bedford, Rue du Midi 135, centralt i Bruxelles.

SØNDAG - 26. nov.

Lille byvandring med Jacob Langvad, korrespondent ved bl.a. Weekendavisen og Information, og har boet mange år i byen. Resten af dagen er fri til at opleve Bruxelles på egen hånd.

MANDAG - 27. nov.

Kl. 8.30 Afgang med bagage fra hotellet, hvor vi kører til bydelen med EU-institutionerne.

Dagens program er, at vi besøger Den Danske Repræsentation. Her fortæller Kaare Barslev om repræsentationen, hvor de danske embedsmænd og ambassadører styrer Danmarks arbejde i Ministerrådet og fungerer som regeringens repræsentanter i EU.  

Bagefter besøger vi EU-Kommissionen, hvor vi får et oplæg fra en talsperson om Kommissionens arbejde.

Efter en frokostpause på Place Luxembourg går vi til EU-Parlamentet.

I Parlamentet ser vi plenarsalen og møder de to danske EU-parlamentarikere: Rina Ronja Kari fra Folkebevægelsen mod EU og Christel Schaldemose fra Socialdemokraterne.

Kl. 18.15 starter hjemturen med bussen. Kl. ca. 19.30 holder vi ind for aftensmadpause. Sæderne kan vippes tilbage som flysæder, så man godt kan sove.

HJEMKOMST TIRSDAG - 28. nov.

Forventet ankomst til Fredericia før kl. 7 (Tog til Kbh. kl. 7.22 ankomst i Kbh. kl. 9.05) Ankomst Tilst/Århus ca. kl. 8.30. Ankomst Randers ca. kl. 9.