Juletur til Bruxelles og EU

Afgang: 25. november 2017

Hjemkomst: 28. november 2017

3 dages rejse til EU's magtcentrum med debat, politik og kultur

Juletur til Bruxelles og EU

Vi tager til Bruxelles for at blive klogere på EU. Vi besøger de forskellige institutioner: Den danske Repræsentation, EU-Kommissionen og i EU-Parlamentet snakker vi med to af de danske medlemmer. Der er også tid til at få et indtryk af stemningen i EU's hovedstad.

Under busturen vil vi give en generel indføring i - og forståelse af, hvad EU er for en størrelse og hvordan beslutningerne træffes, hvordan magten i EU udøves, men derudover vil der også være særlig fokus på et konkret politisk tema.

Vi bor på hotel Bedford centralt i Bruxelles. Vi kører dagkørsel ud, og natkørsel hjem.

Pris: 1.980 kr. (medlemmer af DEO kun 1.800 kr.) inkl. 2 overnatninger på 3-stjernet hotel i dobbeltværelser og morgenmad. Tillæg for enkeltværelse 600 kr.

Rejseplan

Udrejse lørdag:
Busopsamling:  Afgang fra Auning kl. 5.45, Randers station kl. 6.15
Tilst ved tankstationen/McDonald's på Havkærvej kl. 6.50, Fredericia station (parkeringspladsen til højre for udgangen) kl. 8.15 - her er opsamling fra Sjælland og Fyn (passer med intercitytog fra København kl. 6.00). Alle deltagere skal selv sørge for transport til opsamlingsstederne.

Efter afgang fra Fredericia serveres gratis kaffe/the og rundstykke i bussen. På turen holder repræsentanter fra DEO forskellige oplæg om EU. Dels generelt om, hvordan EU fungerer og specifikt om eksempelvis den økonomiske krise og de demokratiske udfordringer, EU står over for.

Forventet ankomst i Bruxelles omkring kl. 20.30, så vi kan nå at gå ud og spise og se den smukke Grand Place. Vi bor på hotel Bedford, rue du Midi 135, centralt i Bruxelles.

Søndag:
Lille byrundtur med Jacob Langvad, korrespondent, bosat i Bruxelles, for bl.a. Weekendavisen. Resten af dagen er fri til at opleve Bruxelles på egen hånd.

Mandag:
Kl. 8.30 Afgang med bagage fra hotellet, hvor vi kører til bydelen med EU-institutionerne.

Dagens program er, at vi besøger Den danske repræsentation, som bl.a. agerer for Danmark i ministerrådet og er regeringens repræsentant i EU.

Så besøger vi EU-Kommissionen, med oplæg af en talsperson om Kommissionens arbejde.

Efter en frokostpause på Place Luxembourg går vi til EU-Parlamentet.

I Parlamentet ser vi plenarsalen og møder to forskellige danske EU-parlamentarikere.

Kl. 18.15 starter hjemturen med bussen. Kl. ca. 19.30 holder vi ind for aftensmadpause. Sæderne kan vippes tilbage som flysæder, så man godt kan sove.

Tirsdag morgen:
Forventet ankomst til Fredericia før kl. 7 (Tog til Kbh. kl. 7.22 ankomst i Kbh. kl. 9.05) Ankomst Tilst/Århus ca. kl. 8.30. Ankomst Randers ca. kl. 9.