Bruxelles og EU - december 2018

Afgang: 1. december 2018

Hjemkomst: 3. december 2018

3 dage med politik, demokrati og EU - UDSOLGT - kom på venteliste

Juletur til Bruxelles og EU

Hvordan fungerer EU-parlamentet, som vi skal stemme til i maj 2019? Kom med til Bruxelles, hvor vi undersøger det europæiske demokrati, besøger institutionerne, smager på julen i EU's hovedstad og diskuterer politik med Christel Schaldemose (S) og Rina Ronja Kari (FB) i EU-Parlamentet.

Det ser ud til, at vi får en ny magtfordeling i EU-parlamentet efter næste valg. De nationalt orienterede grupper, står lige nu til at gå frem i mange lande. Men hvordan fungerer det europæiske demokrati? Hvem får lov at udpege en ny kommissionsformand som "regeringsleder" for EU? DEO's fagekspert guider dig gennem EU's institutioner og åbner døren til et Bruxelles i julestemning.

Prisen er 3.600 kr. (medlemmer af DEO 3.400 kr.). Prisen inkluderer flybillet tur/retur (med håndbagage), 2 nætter i dobbeltværelse på det 3-stjernede hotel Bedford inkl. morgenmad, samt alle foredrag. Tillæg for enkeltværelse 700 kr.

Rejsen foregår med fly og ledes af DEO's EU-journalist og projektleder Maria Rosenberg Rasmussen, der har skrevet bøger og artikler om europæisk politik og har boet tre år i Bruxelles.

Rejseprogram

(Der tages forbehold for mindre justeringer)

Dag 1, lørdag den 1. december 2018

Forventet fly kl. 11.50 med ankomst i Bruxelles kl. 13.20. (Mulighed for afgang fra Billund kl. 12.25 med ankomst kl. 13.55). 

Kl. 16.00: Hvad er EU i dag? Oplæg og debatmøde på hotellet. Maria Rosenberg forklarer, hvad EU er for en størrelse, hvilken rolle institutionerne spiller, hvordan det europæiske demokrati fungerer og sætter spot på aktuelle politiske sager.

Kl. 18.30: Afgang på byvandring, hvor guiden fortæller om byen og blandt andet viser den julesmykkede Grand Place og Saint-Catherine kvarteret.

Kl. 20.00: Byvandringen slutter på Grand Place, hvor der er mange klassiske restauranter. Rejselederen kan anbefale restauranter i området og finder sammen med de rejsende, som ønsker dette, en restaurant.

 

Dag 2, søndag den 2. december 2018

Kl. 10.00 Afgang fra hotellet på byvandring med journalist Jacob Langvad, der er EU-korrepondent for Weekendavisen, P1 Orientering og Mandag Morgen. Vandringen går via Marolles-kvarteret til Justitspalæet og Jacob fortæller om Bruxelles, Belgien og Europa, og til slut om at være EU-korrespondent.

Kl. 12.00: Dagen er fri til at opleve byen på egen hånd.

 

Dag 3, mandag den 3. december 2018

Kl. 8.00: Busafgang med bagage fra hotellet til EU-kvarteret.

Kl. 9.00: Besøg ved EU-Kommissionen med fortælling om Kommissionens arbejde.

Kl. 11.00: Møde på Den Danske Repræsentation i Bruxelles, der varetager Danmarks interesser i forhold til Minsterrådet og Topmøderne.

Kl. 12.15: Frokostpause på Place Luxembourg

Kl. 14.00: Afgang til EU-parlamentet hvor vi skal besøge to danske medlemmer.

Kl. 14.30: Vi ser EU-Parlamentets mødesal og får oplæg fra besøgstjenesten.

Kl. 15.00: Møde med Rina Ronja Kari, der er medlem af EU-parlamentet for Folkebevægelsen mod EU. 

Kl. 16.30: Møde med Christel Schaldemose, der er medlem af EU-parlamentet for Socialdemokratiet.

Kl. 17.30: Slut i Parlamentet og fri til aftensmad på Place Luxembourg.

Kl. 19.00: Afgang med fælles bus til lufthavnen.

Flyafgang kl. 21.05 til København og 21.10 til Billund.