grundlov1
Grundlovsarrangement 2009

fredag 5. juni 2009 kl. 00:00 - 00:00

DEO afholdt traditionen tro et flot grundlovsarrangementet med taler, alvor, humor, musik og fællessang. På grund af det ustadige vejr var arrangementet flyttet indenfor - og den flotte sal på Vartov blev hurtigt helt fyldt med omkring 150 deltagere.

Arrangementet blev holdt den 5. juni 2009 på Vartov i København.

 Grundlov2

Hans Grishauge fra Vartov bød velkommen og agerede ordstyrer samt forsanger på dagen.

Danmarks "grand old man" i Europaparlamentet Jens-Peter Bonde holdt en fin lille tale om demokrati i EU, mangel på demokrati i EU's beslutningsprocesser og om valgkampen.

Hanne Dahl (JuniBevægelsen) holdt årets grundlovstale. Hendes tale drejede sig om, hvordan vi kan gøre EU mere menneskeligt, mere åbent, mere nærværende for bogerne og mere demokratisk.

Derefter kom vi til punktet hvor Omar Marzouk skulle videregive Ebbe Kløvedal Reichs Demokrati-stafet. Efter et vittigt indlæg blev det afsløret, at det var Hans Jørgen Bonnichsen der modtog stafetten, hvilket blev modtaget med meget stor begejstring fra tilhørerne. Og Bonnichsen holdt et flot indlæg, som snarest vil blive lagt ud på siden her.

 Grundlov3  Grundlov4
Omar har som stafetholder "udvist et særligt retsind eller mod i forhold til at afdække og udfordre til debat om samfundsproblemer", som der står i grundlagdet for tildelingen af stafetten. Blandt andet ved at lave stand-up for Imamer. "Vi får stafetten fordi vi er stand til få nogen på hovedet i den offentlige debat - og alligevel er i stand til at komme op igen", argumenterede Omar for, da han overrakte stafetten til Hans Jørgen Bonnichsen.

Hans Jørgen Bonnichsenvar meget beæret over at modtage stafetten - og takkede for den opbakning, som er så vigtig når man bliver offentligt udskældt af magtfulde interesser og politiske partier. I sin tale lovede han at fortsætte arbejdet for at sikre almindelige borgerrettigheder i Danmark og i EU. Det er der brug for, når statens optagethed af terrorisme kommer ud af proportioner, og frygtens politik fører til større skader og risici for den enkelte borger - end den terrortrussel politikken er rettet mod.
Grundlov5   Grundlov6

 

 

Ebbe Kløvedal Reich var en af sin tids største debattører og han var om nogen synonym med Grundtvig og demokrati-debat. Demokratidebatten i dag kan godt trænge til lidt ekstra næring, og det håber vi demokrati-stafetten kan bidrage med.

Stafet-modtagere

2009: Hans Jørgen Bonnichsen
2008: Omar Marzouk
2007: Lene Andersen
2006: Flemming Jensen
2005: Niels Hausgaard

 

Arrangementet sluttede med musikalsk underholdning med Clara-Sofie og Jesper Kryger, der leverede fire flotte numre om kærlighedens kringlede veje.

 Grundlov7

Fuld sal lytter til Clara-Sofie og Jesper Kryger

 Grundlov8

Musik under plakaterne fra DEO's plakatkonkurrence: "Din mor stemmer ikke for dig!" lyder budskabet.

 Grundlov9

Du kan høre musikken på myspace: Clara-Sofie

 
 

Like og del arrangementet: