Har EU råd til fremtiden? - boglancering i Aarhus

Torsdag den 5. december 2019, kl. 17.00-18.30

Dokk1, Hack Kampmanns Plads 2, 8000 Aarhus

Debatmøde og boglancering

Har EU råd til fremtiden? - Aarhus

Kom til lancering af DEO's nye bog, som handler om EU's økonomiske udfordringer og bud på løsninger. Er der behov for et opgør med EU's sparekurs? Kan en ny økonomisk politik gå hånd i hånd med jobskabelse og den grønne omstilling? Mød økonomiprofessor Jesper Jespersen og EU-journalist Staffan Dahllöf.

EU-valget i maj gav et nyt politisk landskab i Parlamentet, og en ny EU-Kommission trækker i arbejdstøjet. Giver det mulighed for at sætte en ny kurs i den økonomiske politik?

Der er brug for nye investeringer i vækst og jobs, hvis man spørger i Sydeuropa. Der er brug for massive grønne investeringer, hvis EU skal nå sine klimamål. Der er brug for at gøre EU klar til at håndtere en ny opbremsning i verdensøkonomien.

Efter ti år med økonomisk krise i mange EU-lande må sparepolitikken tages op til revision. Eurosamarbejdet skal kigges efter i sømmene, og det skal sikres, at den stadig mere omfattende fælles finanspolitik fungerer til alles fordel.

Men hvad er alternativerne til EU's førte økonomiske politik? Er der handlerum og politisk opbakning til at ændre sparepolitikken og lave investeringer, der sætter skub i den grønne omstilling. 

Mød Jesper Jespersen, økonom og professor emeritus på Roskilde Universitet, og EU-journalist Staffan Dahllöf.

Jesper Jespersen er forfatter til flere bøger om EU's økonomi, senest bogen: "Vækstøkonomien på vildspor", som udkom i 2019. Staffan Dahllöf er medforfatter til bogen og har skrevet om EU og europæisk politik i mere end 40 år.  

Deltagelse: 50 kr. inkl et eksemplar af DEO's 12. Samfundstankeudgivelse: "Har EU råd til fremtiden? - om EU's økonomiske udfordringer og bud på løsninger" 20 kr. for studerende og gratis for medlemmer af DEO.