Mød din EU-kandidat i Aalborg

Onsdag den 8. maj 2019, kl. 16.00-18.30

Aalborg Hovedbibliotek, Rendsburggade 2, 9000 Aalborg

Vælgermøde om EU-Parlamentsvalget

Mød din EU-kandidat - Aalborg

Der er valg til EU-Parlamentet den 26. maj. Kom og stil dit spørgsmål, når DEO og EuropaNu inviterer til valgdebat med bl.a. Morten Helveg Petersen (RV), Pernille Weiss (K), Rina Ronja Kari (FB), Erik Poulsen (V), Nikolaj Villumsen (EL), Jan Kristoffersen (ALT), Morten Klessen (S) og Margrete Auken (SF).

EU-valget 2019 er blevet kaldt det vigtigste i EU’s historie. Foran os venter udfordringer som klimaforandringer, håndtering af flygtninge, skattesnyd, Brexit, ulighed, handelskriser og sikkerhed i EU. 

Bliv klogere på EU-Parlamentet og hør, hvad politikerne vil arbejde for. Et mere socialt EU, et grønnere EU, mere vækst i EU, eller et Danmark tættere på kernen af EU-samarbejdet? Stil forslag og præg deres arbejde.  

I panelet deltager: 

  • Rina Ronja Kari, Folkebevægelsen mod EU (FB)
  • Pernille Weiss, Det Konservative Folkeparti (K)
  • Morten Helveg Petersen, Det Radikale Venstre (RV)
  • Nikolaj Villumsen, Enhedslisten (EL)
  • Erik Poulsen, Venstre (V)
  • Jan Kristoffersen, Alternativet (ALT)
  • Morten Klessen, Socialdemokratiet (S)
  • Margrete Auken, Socialistisk Folkeparti (SF)

De otte kandidater er dem, der p.t. har bekræftet deres deltagelse. Vi har inviteret alle opstillingsberettede partier til at deltage i panelet. På den måde sikres det, at alle partier har mulighed for at komme til orde, og at debatten repræsenterer størst mulig diversitet i holdninger til EU. 

Valgmødet indledes med et kort oplæg af DEO’s debatchef Caroline Bindslev, der fortæller om EU-Parlamentet og valgets store spørgsmål. Herefter er der debat med kandidaterne med tid til at stille spørgsmål og gå i dybden med de politiske emner.Ny2 Caroline Bindslev Billede Til Tekst 390X164

Arrangementet afholdes i samarbejde med EuropaNu og Aalborg  Hovedebibliotek. Det er en del af projektet: Styrkelse af EU-debat i alle egne af landet, der er støttet af Europa-Nævnet.   

Det er gratis at deltage, men tilmelding er nødvendig via vores hjemmeside. 

Europanu Logo Sort Orange

Europanævnets logo