Mød din EU-kandidat i Aalborg

Onsdag den 8. maj 2019, kl. 16.00-18.30

Aalborg Hovedbibliotek, Rendsburggade 2, 9000 Aalborg

Vælgermøde om EU-Parlamentsvalget

Mød din EU-kandidat - Aalborg

Der er valg til EU-Parlamentet den 26. maj. Kom og stil dit spørgsmål, når DEO og EuropaNu inviterer til valgdebat med bl.a. Philip Tarning-Andersen (RV), Rina Ronja Kari (FB), Erik Poulsen (V), Nikolaj Villumsen (EL), Jan Kristoffersen (ALT), Morten Klessen (S), Margrete Auken (SF) og Pia Adelsteen (DF).

EU-valget 2019 er blevet kaldt det vigtigste i EU’s historie. Foran os venter udfordringer som klimaforandringer, håndtering af flygtninge, skattesnyd, Brexit, ulighed, handelskriser og sikkerhed i EU. 

Bliv klogere på EU-Parlamentet og hør, hvad politikerne vil arbejde for. Et mere socialt EU, et grønnere EU, mere vækst i EU, eller et Danmark tættere på kernen af EU-samarbejdet? Stil forslag og præg deres arbejde.  

I panelet deltager: 

  • Rina Ronja Kari, Folkebevægelsen mod EU (FB)
  • Philip Tarning-Andersen, Det Radikale Venstre (RV)
  • Nikolaj Villumsen, Enhedslisten (EL)
  • Erik Poulsen, Venstre (V)
  • Jan Kristoffersen, Alternativet (ALT)
  • Morten Klessen, Socialdemokratiet (S)
  • Margrete Auken, Socialistisk Folkeparti (SF)
  • Pia Adelsteen, Dansk Folkeparti (DF)

De otte kandidater er dem, der p.t. har bekræftet deres deltagelse. Vi har inviteret alle opstillingsberettede partier til at deltage i panelet. 

Valgmødet indledes med et kort oplæg af DEO’s debatchef Caroline Bindslev, der fortæller om EU-Parlamentet og valgets store spørgsmål. Herefter er der debat med kandidaterne med tid til at stille spørgsmål og gå i dybden med de politiske emner.Ny2 Caroline Bindslev Billede Til Tekst 390X164

Arrangementet afholdes i samarbejde med EuropaNu og Aalborg  Hovedebibliotek. Det er en del af projektet: Styrkelse af EU-debat i alle egne af landet, der er støttet af Europa-Nævnet.   

Det er gratis at deltage, men tilmeld dig her på siden. 

Europanu Logo Sort Orange

Europanævnets logo