Mød din EU-kandidat i Esbjerg

Onsdag den 10. april 2019, kl. 19.00-21.30

Esbjerg Hovedbibliotek, Nørregade 19, 6700 Esbjerg

Vælgermøde om EU-Parlamentsvalget

Mød din EU-kandidat - Esbjerg

Der er valg til EU-Parlamentet den 26. maj. Kom og stil dit spørgsmål, når DEO og EuropaNu inviterer til valgdebat med kandidater fra de ti opstillede partier. Mød bl.a. Niels Fuglsang (S), Asger Christensen (V), Mette Langdal (FB), Dina Raabjerg (K), Karin Rohr Genz (ALT) og Inger Staahl Jensen (SF).

EU-valget 2019 er blevet kaldt det vigtigste i EU’s historie. Foran os venter udfordringer som håndtering af flygtninge, klimaforandringer, bekæmpelse af skattesnyd, Brexit, ulighed, handelskriser og sikkerhed i EU. 

Bliv klogere på EU-Parlamentet og hør, hvad politikerne vil arbejde for. Et mere socialt EU, et grønnere EU, mere vækst i EU, eller et Danmark tættere på kernen af EU-samarbejdet? Stil forslag og præg deres arbejde.  

I panelet deltager: 

  • Niels Fuglsang, Socialdemokratiet (S)
  • Asger Christensen, Venstre (V)
  • Dina Raabjerg, Det Konservative Folkeparti (K)
  • Mette Langdal, Folkbevægelsen mod EU (FB)
  • Karin Rohr Genz, Alternativet (ALT)
  • Inger Staahl Jensen, Socialistisk Folkeparti (SF)

De seks kandidater er dem, der p.t. har bekræftet deres deltagelse. Vi har inviteret alle opstillingsberettede partier til at deltage i panelet. På den måde sikres det, at alle partier har mulighed for at komme til orde, og at debatten repræsenterer størst mulig diversitet i holdninger til EU. 

Valgmødet indledes med et kort oplæg af DEO’s debatchef Caroline Bindslev, der fortæller om EU-Parlamentet og valgets store spørgsmål.  Herefter er der debat med kandidaterne med tid til at stille spørgsmål og gå i dybden med de politiske emner.Ny2 Caroline Bindslev Billede Til Tekst 390X164

Arrangementet afholdes i samarbejde med EuropaNu og Esbjerg Hovedebibliotek. Det er en del af projektet: Styrkelse af EU-debat i alle egne af landet, der er støttet af Europa-Nævnet. 

Det er gratis at deltage, men tilmelding er nødvendig via vores hjemmeside. 

Europanu Logo Sort Orange

Europanævnets logo