Mød din EU-kandidat i Esbjerg

Onsdag den 10. april 2019, kl. 19.00-21.30

Esbjerg Hovedbibliotek, Nørregade 19, 6700 Esbjerg

Vælgermøde om EU-Parlamentsvalget

Mød din EU-kandidat - Esbjerg

Der er valg til EU-Parlamentet den 26. maj. Kom og stil dit spørgsmål, når DEO og EuropaNu inviterer til valgdebat med kandidater fra de ti opstillede partier. Mød bl.a. Niels Fuglsang (S), Asger Christensen (V), Mette Langdal (FB), Dina Raabjerg (K), Karin Rohr Genz (ALT), Inger Staahl Jensen (SF), Maria Mejse Mortensen (RV) og Sabrina Louise Christiansen (EL).

EU-valget 2019 er blevet kaldt det vigtigste i EU’s historie. Foran os venter udfordringer som håndtering af flygtninge, klimaforandringer, bekæmpelse af skattesnyd, Brexit, ulighed, handelskriser og sikkerhed i EU. 

Bliv klogere på EU-Parlamentet og hør, hvad politikerne vil arbejde for. Et mere socialt EU, et grønnere EU, mere vækst i EU, eller et Danmark tættere på kernen af EU-samarbejdet? Stil forslag og præg deres arbejde.  

I panelet deltager: 

  • Niels Fuglsang, Socialdemokratiet (S)
  • Asger Christensen, Venstre (V)
  • Dina Raabjerg, Det Konservative Folkeparti (K)
  • Mette Langdal, Folkbevægelsen mod EU (FB)
  • Karin Rohr Genz, Alternativet (ALT)
  • Inger Staahl Jensen, Socialistisk Folkeparti (SF)
  • Maria Mejse Mortensen, Det Radikale Venstre (RV)
  • Sabrina Louise Christiansen, Enhedslisten (EL)

De otte kandidater er dem, der p.t. har bekræftet deres deltagelse. Vi har inviteret alle opstillingsberettede partier til at deltage i panelet.

Valgmødet indledes med et kort oplæg af DEO’s Michael B. Lauritsen, der fortæller om EU-Parlamentet og valgets store spørgsmål.  Herefter er der debat med kandidaterne med tid til at stille spørgsmål og gå i dybden med de politiske emner.

Arrangementet afholdes i samarbejde med EuropaNu og Esbjerg Hovedbibliotek. Det er en del af projektet: Styrkelse af EU-debat i alle egne af landet, der er støttet af Europa-Nævnet. 

Det er gratis at deltage, men tilmeld dig her på siden. 

Europanu Logo Sort Orange

Europanævnets logo