Mød din EU-kandidat i Sønderborg

Torsdag den 9. maj 2019, kl. 13.00-15.30

Sønderborg bibliotek, Nørre Havnegade 15, 6400 Sønderborg

Paneldebat om EU-Parlamentsvalget

Mød din EU-kandidat - Sønderborg

Der er valg til EU-Parlamentet den 26. maj. Kom og stil dit spørgsmål, når DEO og EuropaNu inviterer til valgdebat med kandidater fra de ti opstillede partier. Mød bl.a. Christel Schaldemose (S), Asger Christensen (V), Karin Rohr Genz (ALT), Anders Guldhammer (K), Christian Juhl (FB), Anders Burlund (LA) og Rikke Lauritsen (SF).

EU-valget 2019 er blevet kaldt det vigtigste i EU’s historie. Foran os venter udfordringer som klimaforandringer, håndtering af flygtninge, skattesnyd, Brexit, ulighed, handelskriser og sikkerhed i EU. 

Bliv klogere på EU-Parlamentet og hør, hvad politikerne vil arbejde for. Et mere socialt EU, et grønnere EU, mere vækst i EU, eller et Danmark tættere på kernen af EU-samarbejdet? Stil forslag og præg deres arbejde.  

I panelet deltager: 

  • Christian Juhl, Folkebevægelsen mod EU (FB)
  • Anders Guldhammer, Det Konservative Folkeparti (K)
  • Christel Schaldemose, Socialdemokratiet (S)
  • Asger Christensen, Venstre (V)
  • Karin Rohr Genz, Alternativet (ALT)
  • Anders Burlund, Liberal Alliance (LA)
  • Rikke Lauritsen, Socialistisk Folkeparti (SF)

Valgmødet indledes med et kort oplæg af DEO’s debatchef Caroline Bindslev, der fortæller om EU-Parlamentet og valgets store spørgsmål. Herefter er der debat med kandidaterne med tid til at stille spørgsmål og gå i dybden med de politiske emner.

Rasmus Til 3Fsmall

Arrangementet afholdes i samarbejde med EuropaNu og Sønderborg Hovedebibliotek. Det er en del af projektet: Styrkelse af EU-debat i alle egne af landet, der er støttet af Europa-Nævnet. 

Det er gratis at deltage, men tilmelding er nødvendig via vores hjemmeside.    

Europanu Logo Sort Orange

Europanævnets logo