Har EU råd til fremtiden? - Holbæk

Onsdag den 27. november 2019, kl. 17.00-18.30

Holbæk Bibliotek, Nygade 9, 4300 Holbæk

Debatmøde med Maria Rosenberg og Staffan Dahllöf

Har EU råd til fremtiden? - Holbæk

Kom til debat om EU's økonomiske udfordringer med forfatterne bag DEO's nye bog. Er der behov for et opgør med EU's sparekurs? Kan en ny økonomisk politik gå hånd i hånd med jobskabelse og den grønne omstilling?

EU-valget i maj gav et nyt politisk landskab i Parlamentet, og en ny EU-Kommission trækker i arbejdstøjet. Giver det mulighed for at sætte en ny kurs i den økonomiske politik?

Der er brug for nye investeringer i vækst og jobs, hvis man spørger i Sydeuropa. Der er brug for massive grønne investeringer, hvis EU skal nå sine klimamål. Der er brug for at gøre EU klar til at håndtere en ny opbremsning i verdensøkonomien.

Efter ti år med økonomisk krise i mange EU-lande må sparepolitikken tages op til revision. Eurosamarbejdet skal kigges efter i sømmene, og det skal sikres, at den stadig mere omfattende fælles finanspolitik fungerer til alles fordel.

Men hvad er alternativerne til EU's førte økonomiske politik? Er der handlerum og politisk opbakning til at ændre sparepolitikken og øge investeringerne, så man samtidig sætter skub i den grønne omstilling. 

Kom med til debat med EU-journalist og researcher i DEO, Staffan Dahllöf, og Maria Rosenberg, som er projektleder og analytiker i DEO. Staffan og Maria er begge medforfattere til bogen "Har EU råd til fremtiden? - EU's økonomiske udfordringer og bud på løsninger". 

Deltagelse: 50 kr. inkl et eksemplar af DEO's 12. Samfundstankeudgivelse: "Har EU råd til fremtiden? - EU's økonomiske udfordringer og bud på løsninger" 20 kr. for studerende og gratis for medlemmer af DEO.