Hvad vil den nye magt i EU?

Torsdag den 10. oktober 2019, kl. 17.00-18.30

Wegeners Gaard - Vesterbrogade 60A,1620 København V

Debatmøde med Rasmus Nørlem

Hvad vil den nye magt i EU?

Topkabalen er faldet på plads i EU, men hvad kan vi forvente os? Det vil vi diskutere på debatmødet, hvor DEO's chefanalytiker Rasmus Nørlem i debat med DEO's journalist Maria Rosenberg vil give deres bud på, hvilket EU vi står overfor de næste fem år.

50 procent af de stemmeberettigede EU-borgere stemte ved EP-valget i maj, men hvilket EU får borgerne? Den nuværende formand for Rådet Donald Tusk har været igennem svære forhandlinger for at finde et kompromis til topposterne i EU, som landenes stats- og regeringschefer kunne acceptere.

Tyske Ursula Von der Leyen er ny formand for EU-Kommissionen, mens formanden for Rådet bliver belgiske Charles Michel, tidligere premierminister for Belgien. I EU-Parlamentet har 345 ud af 751 folkevalgte stemt for at deres formand de næste 2 1/2 år bliver italienske David Sassoli fra S&D, og Det Europæiske Råd har indstillet spanske Josep Borrell Fontelles som kandidat til posten som Unionens højtstående repræsentant for udenrigsanliggender og sikkerhedspolitik. Von der Leyen skal dog som formand for Kommissionen give sit endelige samtykke, før Fontelles udnævnelse træder i kræft.

Endeligt bliver Mario Draghi efter otte år på posten erstattet af franske Christine Lagarde som formand for Den Europæiske Centralbank.     

Men hvem er Ursula Von der Leyen, hvilket EU vil hun arbejde for? Og hvad kan vi forvente os af Michel, Sassoli, Fontelles og Lagarde?

Kom til debatmødet, bliv opdateret på magten i det nye EU, og deltag i debatten. 

Deltagelse: Tilmeld dig her på siden. Pris: 50 kr. inkl. kaffe og te. 20 kr. for studerende og gratis for medlemmer af DEO.