Nørlems Europa - Claus Kragh

Torsdag den 31. oktober 2019, kl. 14.00-15.30

Wegeners Gaard - Vesterbrogade 60A, 1620 København V

Nørlems Europa med Claus Kragh

Bestemmer borgerne EU's fremtid?

På dagen for Brexit, og dagen før den nye EU-Kommission træder til, indbyder vi til debat om EU's fremtid og kigger nærmere på, hvor meget indflydelse EU's borgere har på udviklingen.

Storbritanniens premierminister, Boris Johnson, har lagt hovedet på blokken og lovet, at Det Forenede Kongerige forlader EU den 31. oktober. Med eller uden en aftale om skilsmissen på plads. Uanset det endelige udfald - og det kan være vanskeligt at spå om britisk politik i disse tider - så er det en skæbnedag for EU-samarbejdet.

Den 1. november træder den nye EU-Kommission til. Kommissionsformand Ursula von der Leyen og hendes hold af kommissærer får til opgave at udstikke en ny politisk kurs og ikke mindst at holde sammen på medlemslandene.

Derfor er EU-debattens "grand old man", og EU-journalist ved Ugebrevet Mandag Morgen, Claus Kragh inviteret til at hjælpe os med at forstå, hvad der tegner sig af perspektiver og udfordringer i europæisk politik.

Claus Kragh står sammen med EU-journalisten Jacob Langvad bag bloggen Kraghs Europa, der er inspirationen bag Nørlems Europa. På mødet bliver han interviewet af Rasmus Nørlem Sørensen, der er chefanalytiker i DEO, og deltagerne i salen får rig mulighed for at byde ind med spørgsmål, kommentarer og egne analyser.

Deltagelse: 50 kr. inkl. kaffe og te. 20 kr. for studerende og gratis for medlemmer af DEO.  

Debatmødet er en del af Nørlems Europa - en serie debatmøder, der gennem samtaler med forskellige eksperter ser nærmere på demokratiets tilstand og det politiske landskab efter EU har fået et nyt Parlament og en ny Kommission.

 

Du kan læse mere om Kraghs Europa på Facebook (klik for link)

På Facebook finder du også Nørlems Europa (klik for link)