Nyhedsbrev marts 2019

Nyhedsbrev marts 2019

11.03.2019

NYHEDSBREV. Vælgerne er klar til at stemme. Eller også så bliver vi det på et af de mange valgarrangementer, som DEO inviterer til i dette forår. Læs vores nyhedsbrev for marts og kig nærmere på debatmiddage, rejser, konferencer og valgmøder.

Kære medlem eller deltager i DEO’s aktiviteter.

Mød din EU-kandidat, få smag for Grækenland og få styr på Brexit. Demokrati i Europa er ikke noget, vi snakker om, men noget vi aktivt prøver at skabe. Læs nærmere om de mange debatter, rejser og udgivelser, der kan klæde dig på til EU-valget og debatten om Europas fremtid.
Du kan læse mere og tilmelde dig aktiviteterne på www.deo.dk 

Streg 1 

Moed Din Eu Kandidat  

EU-debat i alle egne af landet 

DEO arrangerer 25 valgarrangementer i hele landet. Fem af dem i et nyt samarbejde med Folkeuniversiteternes Europa-oplysning, Europanu.

Holbæk, Sønderborg, Esbjerg, Aalborg og Næstved kan du debattere EU-politik ansigt til ansigt med kandidaterne fra alle ti partier. DEO’s eksperter holder oplæg om EU-valgets store spørgsmål. Herefter er der paneldebat med tid til at stille spørgsmål og gå i dybden med emner som klima, skattely, flygtningepolitik, ulighed, sikkerhed, økonomi og EU’s fremtid.

Tilmeld dig valgmøder på www.deo.dk/debatmoeder

 Streg 1

Alt om EU-valget 2019 – på nettet Eu Paa Nettet Lille2

I denne uge lancerer vi en ny fane på DEO’s hjemmeside, hvor vi samler ti interviews med alle spidskandidaterne til EU-valget, ti temakapitler fra bogen ”EU-valgets ti store spørgsmål” og hvor de 27 små kapitler fra ”Vælgerens håndbog i EU” også vil blive offentliggjort.

Læs med på www.deo.dk/eu-valg-2019

Streg 1

DEBATMIDDAG LilleDebatmiddag om Grækenland 

Smag på græsk mad og samfundsforhold på restaurant Karmaman på Frederiksberg.  
Den 18. marts kl. 18-21 med oplæg af Trine Stauning Willert, PhD i moderne Grækenlandsstudier og rejseleder på DEO’s tur til Grækenland.  

Læs mere og tilmeld dig her...

Streg 1 

Debatmøde: Forlader briterne EU? Sararasmus Lille

En uge før Brexit skal træde i kraft kan du møde Irlands-ekspert, Sara Dybris McQuaid, og DEO’s chefanalytiker, Rasmus Nørlem Sørensen, der giver en status på forhandlingerne og analyserer resultaterne. Hvad er udsigten til, at briterne får en aftale? Hvor er de store faldgruber og slåskampe? Hvordan ser fremtiden ud efter Brexit?

Torsdag den 21. marts  kl. 17.00-18.30 på Wegeners Gård i København.

Streg 1

EU i  undervisningen Undervisning Lille

DEOundervisning afholder rollespil i hele landet, hvor elever fra både grundskolen og de gymnasiale uddannelser bliver en aktiv del af EU-debatten, ved selv at agere politikere, lobbyister og journalister. I foråret 2019 har vi 16 EU-rollespil i kalenderen, og vi skal bl.a. til Rønshoved, Vejle, Brønderslev, Næstved, Skanderborg, Viborg og Tømmerup i de kommende uger.

www.undervisning.deo.dk

Streg 1

Samfundstanker: Bøger om valget Samfundstanker

Vi har netop udsendt ”Vælgerens håndbog i EU” til 3.057 postkasser i hele landet. Andre 2.943 eksemplarer kan du gratis få fingre i på vores valgarrangementer, eller ved at skrive og bestille et eksemplar på  info@deo.dk. Bogen koster 60 kr. plus porto. 

Der er også en valgbog mere på vej: ”EU-valgets ti store spørgsmål” der bliver udsendt om ca. 14 dage. Du kan nå at melde dig som medlem af DEO og modtage bogen med posten. Det koster 300 kr. for 12 mdrs. medlemskab, der giver rabat på rejser og arrangementer samt fire udgivelser fra DEO i din postkasse.

Streg 1

Donegal Irland  

Bliv klogere på Europa på rejse med DEO

DEO laver rejser, fordi det er en unik måde at lære vores europæiske naboer at kende på og dermed også blive klogere på EU. Vi har fokus på samfund, historie og kultur, og vi kommer bag om fordomme og sætter kritisk fokus – med den gode oplevelse som rygrad.

Vi har allieret os med en række stærke fageksperter, der er vores rejseledere på turene, og vi mødes med organisationer og personer, man sjældent får mulighed for at møde som privatperson.

Vi sætter også fokus på EU-valget set fra Bruxelles, fire dage fra 30. marts med journalist og EU-ekspert, Maria Rosenberg Rasmussen, fra DEO.

Otte dage i Grækenland med PhD i moderne grækenlandsstudier, leder af Det Græske Institut i Danmark, Trine Stauning Willert, sammen med Zlatko Jovanovic fra DEO. Afgange 5. april og 25. oktober.  

Makedonien, Serbien og Kosovos mulige vej til det internationale samfund, ni dage med afgange henholdsvis 10. maj og 30. august med Balkan-ekspert Zlatko Jovanovic.

Syv dage i Polen med journalist og Polen-ekspert Vibe Termansen sammen med Michael B. Lauritsen, rejsechef i DEO. Afgang 18. august.

Syv dage i Irland med leder af Center for Irske Studier, Sara McQuaid, sammen med DEO’s stifter Finn Ellegaard. Afgang 19. august.

Læs om alle vores rejser i 2019, med både bus og fly på hjemmesiden: www.deo.dk/rejser

Streg 1