Hvad er EU's fremtid? - AABYBRO

Hvad er EU's fremtid?

27.01.2017

REPORTAGE - AABYBRO EFTERSKOLE. Debatmøde om Eu's fremtid på Aabybro Efterskole med Peder Hvelplund (FB), Steen Gade (SF) og Morten Thiessen (K).

Efter en dag med et EU Topmøde-rollespil på Aabybro Efterskole, lagde Marie Sand Kirk fra DEO ud med at skitsere nogle af de store kriser EU står overfor: Finanskrisen, flygtningekrisen og legitimitetskrisen. Herunder kom hun både ind på den danske, hollandske, britiske og ungarske folkeafstemning.

Nogle mener at EU bestemmer for meget, mens andre mener at EU ikke har magt nok til at løse de grænseoverskridende problemstillinger, ” forklarede Marie. Og satte rammerne for den politiske debat med spørgsmålet ”Hvordan mener i EU skal løse de store udfordringer vi står overfor og hvordan ønsker i fremtidens EU kommer til at se ud?

Debatarrangementet fulgte en hel dags rollespil, hvor efterskolens elever, i rollerne som EU’s medlemslande, magtfulde interessenter og journalister, havde forhandlet sig frem til hvordan EU skal håndtere de store udfordringer vi står overfor. 

Mødet er arrangeret i et samarbejde mellem DEO og Efterskoleforeningen.

Hvad er EU's fremtid?
Dato: 3/10 2016
Aabybro Efterskole
Kl.19-20.45
Oplægsholdere: Peder Hvelplund (FB), Steen Gade (SF) og Morten Thiessen (K).