Forår og valgkamp i Bruxelles - 2019

Afgang: 30. marts 2019

Hjemkomst: 2. april 2019

Rundt om EU på fire dage

Se valget fra Bruxelles - UDSOLGT - kom på venteliste

På denne rejse bliver du klædt grundigt på til til EU-parlamentsvalget den 26. maj. Vi møder i EU-Parlamentet Jeppe Kofod, Rina Ronja Kari og Margrete Aukens kontor. Vi besøger EU-Kommissionen, Rådet, lobby-vagthunden CEO, EU-journalist Jacob Langvad, den danske fagbevægelses EU-kontor og oplever den fascinerende by.

På studierejsen til Bruxelles guider DEO's EU-ekspert dig igennem institutioner, lobbyister og arbejdsmarkedets parters kampe om europæisk politik. De fire dage giver en grundig indføring i, hvad EU er, og hvordan det europæiske samarbejde fungerer i praksis. På denne tur har vi særligt fokus på arbejdsmarkedspolitik, lobbyisme og på valget til EU-Parlamentet den 26. maj 2019.

Normalpris er 4.480 kr. Nu ekstraordinært 3.880 kr. (medlemmer af DEO 3.700 kr.). Prisen inkluderer flybillet tur/retur med mulighed for et stk. indtjekket bagage, 3 nætter i dobbeltværelse på det 3-stjernede Hotel Bedford inkl. morgenmad, samt alle foredrag og aktiviteter. Tillæg for enkeltværelse 1.100 kr.

Rejsen foregår med fly og ledes af DEO's arbejdsmarkedsekspert, EU-journalist Maria Rosenberg Rasmussen, der har skrevet bøger og artikler om europæisk politik, har boet tre år i Bruxelles og er en øvet rejseleder.

Rejseprogram (forbehold for justeringer)

 

Dag 1, lørdag den 30. marts 2019

Vi mødes kl. 9.50 i Københavns Lufthavn, terminal 2, ved Brussels Airlines' skranker. Afgang med Brussels Airlines kl. 11.50 med ankomst i Bruxelles 13.20. Vi hentes i bus ved lufthavnen og køres til Hotel Bedford.

Kl. 16.00: Hvad er EU i dag? Oplæg og debat i hotellets mødelokale. Maria Rosenberg forklarer, hvad EU er for en størrelse, hvilken rolle institutionerne spiller, hvordan det europæiske demokrati fungerer og sætter spot på aktuelle politiske sager.

Kl. 18.30: Afgang på byvandring, hvor Maria fortæller om Grand Place og viser rundt i Saint-Catherine kvarteret.

Kl. 19.30: Byvandringen slutter på Grand Place, hvor der er fællesspisning på egen regning. DEO reserverer bord på en af de klassiske restauranter.

 

Dag 2, søndag den 31. marts 2019

Kl. 10.00 Afgang fra hotellet på byvandring ved journalist Jacob Langvad. Vandringen går via Marolles-kvarteret til Justitspalæet, hvor vi skal høre om Bruxelles, Belgien og Europa historie.

Kl. 12.00 Dagen er fri til at opleve byen på egen hånd.

 

Dag 3, mandag den 1. april 2019

Kl. 9.30: Vi mødes i hotellets mødelokale med Dorthe Andersen, der er leder af den danske fagbevægelses EU-sekretariat, FH og Akademikernes kontor i Bruxelles, der samlet repræsenterer 1,8 mio. lønmodtagere. Vi skal høre om den danske fagbevægelses arbejde i Bruxelles i relation til alt det, der sker i EU i disse år med betydning for det europæiske og det danske arbejdsmarked.

Kl. 11.00: Afgang til EU-kvarteret med metro. 

Kl. 12.00: Frokost på Place Luxembourg

Kl. 14.00: Møde med Erik Wesselius hos organisationen Corporate Europe Observatory, der overvåger erhvervslobbyisme i lovgivningsprocesserne i EU. Rue d’Édimbourg 26, 1050 Bruxelles.

Kl. 15.30: Vi tager på madmarked i bydelen Saint-Gilles. Markedet besøger forskellige pladser i byen i løbet af ugen, og om mandagen er det indbyggerne i Saint-Gilles, der kan nyde godt af det friske marked. Man behøver ikke at gøre sine indkøb her, mange mødes på pladsen foran kvarterets flotte rådhus for at nyde et glas efter arbejde. Der findes også flere gode restauranter i området, som man efterfølgende kan besøge. 

 

Dag 4, tirsdag den 2. april 2019

Kl. 8.15: Afgang fra hotellet. Vi efterlader kufferterne på hotellet og går samlet til EU-Kommissionen.

Kl. 9.30-11.00: Besøg hos EU-Kommissionen, der overvåger EU's budgetter og har monopol på at foreslå lovgivning i EU. EU-Kommissionen er det tætteste man kommer på en regering i EU. Rue de la Loi 170. Bruxelles.

Kl. 11.15: Frokostpause på Place Luxembourg

Kl. 13.00-14.00: Møde på Danmarks Repræsentation i Bruxelles, der varetager Danmarks interesser i Rådet. Rådet er et af to kamre, der forhandler og vedtager lovgivning i EU. Rue d'Arlon 73. B-1040 Bruxelles.

Kl. 14.00: Vi går til Place Luxembourg, hvor der er tid til en kop kaffe og køb af sandwich til hjemrejsen.

Kl. 15.00: Vi er klar ved EU-Parlamentets besøgsindgang.

Kl. 15.30-18.00: Vi mødes med Jeppe Kofod, Rina Ronja Kari og folk fra Margrete Aukens kontor og vi ser EU-Parlamentets plenarsal. EU-Parlamentet er det andet af de to kamre, der forhandler og vedtager lovgivning i EU.

Kl. 18.15: Afgang med bus til hotellet efter kufferter og dernæst til lufthavnen.

Flyafgang kl. 21.00 til København, ankomst i Kastrup Lufthavn kl. 22.35.

Forbehold for justeringer

Rejsegarantifonden