Forårstur til Bruxelles og EU - 2020

Afgang: 21. marts 2020

Hjemkomst: 24. marts 2020

Rundt om EU på fire dage

Forår i Bruxelles og EU - 2020 - få ledige pladser

Bliv klogere på de store europæiske temaer lige nu. Se EU-Parlamentet indefra og mød MEP'erne Christel Schaldemose (S) og Margrete Auken (SF). Besøg EU-Kommissionen, Rådet, Danmarks repræsentation, en journalist, en lobby-vagthund, 3F's kontor i Bruxelles og oplev hovedstaden.

DEO guider dig igennem institutioner, politikere, lobbyister og arbejdsmarkedets parters kampe om europæisk politik. De fire dage giver en grundig indføring i, hvad EU er, og hvordan det europæiske samarbejde fungerer i praksis. På denne tur har vi særligt fokus på klima, arbejdsmarked og EU efter valget i 2019, Brexit og den nye EU-Kommission under Ursula von der Leyen.

Prisen er 4.480 kr. (medlemmer af DEO 4.300 kr.). Prisen inkluderer flybillet tur/retur, indtjekket bagage maks. 23 kg, 3 nætter i dobbeltværelse på det 3-stjernede Hotel Bedford inkl. morgenmad, samt alle foredrag og aktiviteter. Tillæg for enkeltværelse 1.100 kr.

Rejsen foregår med fly og ledes af Esther Keller, ekspert i EU-politik og projektleder i DEO, sammen med Michael Birkkjær Lauritsen, cand.mag. i historie og Europastudier og rejsechef i DEO og Finn Ellegaard, stifter af DEO.

Rejseprogram (forbehold for justeringer)

Dag 1, lørdag den 21. marts 2020

Vi mødes kl. 9.50 i Københavns Lufthavn, terminal 2, ved Brussels Airlines' skranker. Afgang med Brussels Airlines kl. 11.50 med ankomst i Bruxelles 13.20. Mulighed for afgang fra Billund kl. 12.10, skrives i kommentar ved tilmeldingen. Vi hentes i bus ved lufthavnen og køres til Hotel Bedford.

Kl. 15.30: Hvad er EU i dag? Oplæg på hotellet. Hvad er EU for en størrelse? Hvilken rolle spiller institutionerne? Hvordan fungerer det europæiske demokrati? Hvad er de aktuelle politiske sager?

Kl. 18.00: Afgang på rundvisning i Saint-Catherine kvarteret (ca. 2 km).

Kl. 20.00: Vi slutter på Grand Place, hvor der er mange klassiske restauranter. DEO booker bord på én af restauranterne, hvor de, der skulle have lyst, kan deltage på egen regning. 

Deo Rejse Bruxelles Grand Place Per Ulrik Pedersen

Aftenbillede fra Grand Place. Foto: Per Ulrik Pedersen, rejsedeltager 2019.

 

Dag 2, søndag den 22. marts 2020

Kl. 10.00 Afgang fra hotellet på byvandring med EU- og Europa-journalist Jacob Langvad. Vandringen går via Marolles-kvarteret til Justitspalæet, hvor vi skal høre om Bruxelles, Belgien og Europas historie (ca. 2.5 km).

Kl. 12.00 Dagen er fri til at opleve byen på egen hånd.

Deo Rejse Brux Marolles Loppemarked Kai Johansen

Marolles loppemarkedet. Foto: Kai Johansen, rejsedeltager 2019.

 

Dag 3, mandag den 23. marts 2020

Kl. 8.30: Afgang fra hotellet, hvor vi går sammen til 3F's kontor (2.5 km).

Kl. 9.30: Oplæg og debat om europæisk arbejdsmarkedspolitik. Vi møder Amalie Holst Madsen fra 3F's kontor i Bruxelles og hører om fagbevægelsens arbejde, redskaber og muligheder for indflydelse i EU-lovgivningsprocesserne, om de største indsatsområder i den kommende tid under en ny Kommission og Parlament og om hvorfor 3F vælger at være selvstændigt til stede i Bruxelles ved siden af den samlede fagbevægelse, FH's kontor i Bruxelles. 

Kl. 11.00: Afgang til EU-kvarteret. 

Kl. 12.00: Frokost på Place Luxembourg

Kl. 13.30: Møde med organisationen Corporate Europe Observatory, der overvåger erhvervslobbyisme i lovgivningsprocesserne i EU. Rue d’Édimbourg 26, 1050 Bruxelles.

Kl. 15.15: Møde med Thomas Mathiesen, der arbejder som oversætter i Rådet for Den Europæiske Union eller Ministerrådet, hvor ministre fra medlemslandene mødes og vedtager lovgivning (i de fleste tilfælde parallelt med EU-Parlamentet). Vi får en rundvisning og ser også Europabygningen, hvor statscheferne mødes i Det Europæiske Råd og Ministerrådets samlinger holdes.

Kl. 17.15: Aftenen er fri.

 

Dag 4, tirsdag den 24. marts 2020

Kl. 8.00. Vi tjekker ud og stiller bagagen på hotellet. Vi går sammen til EU-Kommissionen (3 km). 

Kl. 9.30-11.00: Besøg hos EU-Kommissionen, der overvåger EU's budgetter og har monopol på at foreslå lovgivning i EU. EU-Kommissionen er det tætteste man kommer på en regering i EU. Rue de la Loi 170. Bruxelles.

Kl. 11.15: Frokostpause på Place Luxembourg

Kl. 13.00-14.00: Møde på Danmarks Ambassade og EU-repræsentation i Bruxelles, der varetager Danmarks interesser i Ministerrådet. Vi skal møde ambassadesekretær Hamad Sheraz Rovsing, som vil fortælle om repræsentationens arbejde og om multilateral handelspolitik. Ministerrådet er en af to institutioner, der forhandler og vedtager lovgivning i EU. Rue d'Arlon 73. B-1040 Bruxelles.

Kl. 14.15: Vi er klar ved EU-Parlamentets besøgsindgang.

Kl. 14.30-17.30: Vi mødes med Margrete Auken (SF) og Christel Schaldemose (S) og ser herefter EU-Parlamentets plenarsal. EU-Parlamentet er den ene af de to institutioner, der forhandler og vedtager lovgivning i EU.

Margrete Auken er Danmarks p.t. længst siddende parlamentariker, og blev valgt ind første gang i 2004. Hun er medlem af Udvalget om Miljø, Folkesundhed og Fødevaresikkerhed (ENVI) samt Udvalget for Andragender (PETI) for gruppen De Grønne.

Christel Schaldemose er også en særdeles rutineret parlamentariker og har siddet i EU-Parlamentet siden 2006. Hun er koordinator for S&D, gruppen af europæiske socialdemokrater, i Udvalget om det Indre Marked og Forbrugerbeskyttelse (IMCO).

Kl. 18.00 bliver vi hentet af vores bus ved EU-Parlamentet. Vi kører forbi hotellet og henter vores bagage. Derefter kører vi i lufthavnen, hvor der er tid til at købe aftensmad. 

Flyafgang kl. 21.00 til København, ankomst i Kastrup Lufthavn kl. 22.35.

Flyafgang kl. 21.00 til Billund, ankomst i Billund Lufthavn kl. 22.30.

Forbehold for justeringer

 

 Indtryk fra vores Bruxelles-rejser 2019

Deo Rejse Brux Gadebillede Camel Café Scooter Kai Johansen

Typisk Bruxelles gadebillede. Foto: Kai Johansen, rejsedeltager 2019.

Deo Rejse Brux Building The Future Is Europe Kai Johansen

Vægmaleri. Foto: Kai Johansen, rejsedeltager 2019.

Deo Rejse Bruxelles Tintin Vaeg Per Ulrik Pedersen

Et af mange Tintin-vægmalerier. Både Tintin og hans skaber Hergé havde et nært forhold til Bruxelles.

Deo Rejse Brux Europeancommission Berlaymont Group Kai Johansen

EU-Kommissionens hovedkvarter, Berlaymont-bygningen. Foto: Kai Johansen, rejsedeltager 2019.

Deo Rejse Brux Europa Parlamentet Ungdomsfodbold Kai Johansen

Unge spilleder gadefodbold foran EU-Parlamentet. Foto: Kai Johansen, rejsedeltager 2019.

Deo Rejse Brux Eu Parlamentet Tvillinge Bygninger Kai Johansen

Europa-Parlamentet udefra. Foto: Kai Johansen, deltager på Bruxelles-rejse i 2019.

Deo Rejse Bruxelles Greenpeace Per Ulrik Pedersen

Greenpeace-demonstration mod industrielt svinebrug foran EU-parlamentet. Foto: Per Ulrik Pedersen, rejsedeltager 2019.

Deo Rejse Brux Eu Parlamentet Plenarsal Fuld Kai Johansen

Fuld plenarsal i EU-parlamentet. Foto: Kai Johansen, rejsedeltager 2019.

Deo Rejse Bruxelles Jeppe Kofod

Møde med Jeppe Kofod i EU-Parlamentet. Foto: Maria Rosenberg Rasmussen, rejseleder 2019.

 

Læs mere her, om handelsbetingelser for DEO rejser

Rejsegarantifonden