Er der arbejde til alle i fremtidens EU?

DEO Projekter

Er der arbejde til alle i fremtidens EU?

Der er over 18 millioner arbejdsløse i EU, selvom arbejdsløsheden
falder i disse år. Men væksten kommer langt fra alle til gode. Lande som Grækenland og Spanien, der blev hårdt ramt i krisen, har stadig skyhøje arbejdsløshedstal. I hele EU er der desuden en tendens til, at flere jobs, både for akademikere og arbejdsmænd, er midlertidige, usikre og dårligt lønnede.

Samtidig melder en ny virkelighed sig, hvor robotter overtager arbejdsopgaver, virksomheder konkurrerer globalt og digitale virksomheder og platformsøkonomien får en
stadig større plads.

Der er brug for et nyt kompromis mellem arbejdsgivernes ønske om adgang til kvalificeret arbejdskraft og sikring af en høj konkurrenceevne på den ene side. Og arbejdstagernes
ønske om ordentlige løn og arbejdsvilkår på den anden.

I denne bog analyserer eksperter, forskere og arbejdsmarkedets parter spørgsmålet om, hvorvidt der er arbejde til alle i fremtidens EU. Bliv klogere på, hvordan EU’s arbejdsmarkeds- og beskæftigelsespolitik fungerer, og hvilke fremtidige udfordringer, vi skal i gang med at løse allerede nu.

Tekster af: Rasmus Nørlem Sørensen (DEO), Maria Rosenberg Rasmussen (DEO), Christiane Misslbeck-Winberg (Dansk Arbejdsgiverforning), Nadja Lundholm Olsen (3F), Mikkel Mailand (Forsker på KU) og Maria Jepsen (Forskningsdirektør hos fagbevægelsens forskningsenhed ETUI). 

Bestil bogen ved at sende en e-mail til info@deo.dk

Priser og forsendelse:

  • Bogen er på 60 sider og koster 60 kr.
  • Ved køb af mindst 3 eksemplar kun 30 kr. pr. bog.
  • Ekspedition ved forsendelse 40 kr.

Som medlem af DEO får man bøgerne i serien tilsendt gratis på udgivelsesdagen og sparer desuden ekspedition på efterfølgende køb. Medlemskab koster 300 kr. årligt og giver samtidig gratis adgang til debatmøder og rabat på rejser. Skriv i kommentarfelt hvis du ønsker medlemskab.

Bogen blev fulgt op af debatmøder og konference:

Debatmødet i Aarhus den 9. oktober "Er der arbejde til alle i fremtidens EU?". Læs reportage fra dagen her.   

Boglancering og konference "Er der arbejde til alle i fremtidens EU?" den 31. oktober i København. Læs reportage fra dagen her.