EU-valgets ti store spørgsmål

DEO Projekter

EU-valgets ti store spørgsmål

Vi skal vælge 14 danske repræsentanter til EU-Parlamentet den 26. maj 2019. De ti opstillede partier har hver deres visioner, kæpheste og holdninger. Men der er en række store udfordringer, som de alle bør tage stilling til.

Derfor har vi udvalgt ti store spørgsmål, der bliver afgørende for EU’s politiske fremtid. Klima og miljøspørgsmålene står øverst på listen. Spørgsmål om en EU-hær og om håndteringen af flygtninge og migranter følger umiddelbart efter.

Skattesnyd, arbejdsmarkedspolitik, bankregulering og euroens fremtid udgør tilsammen et felt af økonomiske spørgsmål, der fordrer svar på, hvor meget der skal besluttes på EU-plan, men også om hvilken økonomisk politik der skal føres.

Endelig er der udfordringen med demokrati i Europa og om det dilemma, der rejses af medlemslande som Polen og Ungarn, der ikke lever op til EU’s værdier og demokratiske standarder.

I denne bog kan du blive klogere på valgets store spørgsmål og få overblik over partiernes spidskandidaters svar.

Tekster af: Rasmus Nørlem Sørensen, chefanalytiker i DEO. Staffan Dahllöf, journalist og researcher i DEO. Maria Rosenberg Rasmussen, journalist og analytiker i DEO. Gry Brøndum, freelance EU-journalist. Peter Riddersborg, freelance EU-journalist

Bestil bogen ved at sende en e-mail til info@deo.dk

Priser og forsendelse:

  • Bogen er på 60 sider og koster 60 kr.
  • Ved køb af mindst 3 eksemplar kun 30 kr. pr. bog.
  • Ekspedition ved forsendelse 40 kr.

Som medlem af DEO får man bøgerne i serien tilsendt gratis på udgivelsesdagen og sparer desuden ekspedition på efterfølgende køb. Medlemskab koster 300 kr. årligt og giver samtidig gratis adgang til debatmøder og rabat på rejser. Skriv i kommentarfelt hvis du ønsker medlemskab.