Hvordan demokratiserer vi EU?

DEO Projekter

Hvordan demokratiserer vi EU?

Hvor demokratisk er EU egentligt? Efterleves Lissabon-traktatens demokrati-idealer om deltagelse, åbenhed, ansvarlighed og repræsentativitet? Er der plads til politiske alternativer?  

Der er behov for en debat om, hvordan vi kan gøre EU mere demokratisk. Vi håber, du har lyst til at deltage og give dit input til debatten.  

Boglancering 2017: 

Hvordan demokratiserer vi EU? - Konference på Christiansborg d.7 november 10.00 -15.30

Deltagelse: 150 kr. inklusiv frokost og kaffe, 75 kr. for studerende og medlemmer af DEO. Deltagere får et gratis eksemplar af bogen ”Hvordan demokratiserer vi EU”.

Kan EU gøres demokratisk? - Aarhus d.8 november kl.17.00 - 18.30

Kan EU gøres demokratisk? Odense d.14. november kl.17.00 - 18.30

Kan EU gøres demokratisk? Aalborg d.21. november kl.17.00 - 18.30

Deltagelse: 50 kr., 20 kr. for studerende. Gratis for medlemmer af DEO. Deltagerne får et eksemplar af bogen ”Hvordan demokratiserer vi EU?

Bog: Hvordan demokratiserer vi EU? 

Debatterne tager udgangspunkt i DEO's seneste udgivelse: "Hvordan demokratiserer vi EU?" DEO's analytikere ser nærmere på, hvori de demokratiske udfordringer for EU består og giver bud på løsninger til, hvordan EU kan blive mere demokratisk.   

  • Indledning: - af Rasmus Nørlem Sørensen, demokrati-ekspert og chefanalytiker i DEO, og Jesper Vestermark Køber, historiker og demokrati-ekspert
  • Hvordan holder vi politikerne ansvarlige? - Analyse af Staffan Dahlöf, EU-journalist
  • Er EU-demokratiet repræsentativt? - Analyse af Caroline Bindslev, fagredaktør på bogen
  • Hvordan kan borgerne få indflydelse på EU? Analyse af Caroline Bindslev, fagredaktør og Peter Riddersborg, redaktør på bogen. 
  • Er der plads til politiske alternativer i EU? Analyse af Rasmus Nørlem Sørensen, demokrati-ekspert og chefanalytiker i DEO, og Jesper Vestermark Køber, historiker og demokrati-ekspert. 

            Kildehenvisninger: deo.dk/samfundstanker5 ( link ikke tilgængelig)