Kan EU skabe fred i verden?

DEO Projekter

Kan EU skabe fred i verden?

I DEO's nye bog "Kan EU skabe fred i verden?" undersøger vi, hvilke muligheder EU har for at bidrage til en mere fredelig verden. EU's udenrigspolitik har taget et skridt i retning af et stærkere forsvarssamarbejde med etableringen af det såkaldte strukturerede samarbejde (PESCO). Hvordan påvirker det ambitionen i traktaterne om at skabe fred i verden og tage internationalt ansvar?

Bogen består af fire kapitler om, hvor EU kan tage ansvar i arbejdet for global fred; om hvad det nye forsvarssamarbejde betyder; om status i informationskrigen med Rusland; og om hvad EU kan med sin bløde magt.

Bogens indhold

1. Hvad er fred? - Af analytiker og fagredaktør i DEO, Helga Molbæk-Steensig

2. Hvad er fremtiden for forsvarssamarbejdet? - Af journalist og researcher i DEO, Staffan Dahllöf

3. Hvor står EU i den digitale informationskrig? - Af journalist og redaktør i DEO, Peter Riddersborg

4. Hvordan bruger EU sin bløde magt? - Af chefanalytiker i DEO, Rasmus Nørlem Sørensen.

Aktiviteter i forbindelse med bogen

22. februar 2018 fra 17:00-18:30 i København: Er EU et fredsprojekt: Debataften med Jørn Boye Nielsen fra Rådet for International Konfliktløsning og Helga Molbæk-Steensig fra DEO.

19. april 2018 fra 14:00-16:30 i København: EU og International konfliktløsning: UnConference med tre workshops, med Peter Johansen Qvist, Mie Shamir og Alexander Borum.

19. april 2018 fra 17:00-18:30 i København: Boglancering og debatmøde: Kan EU skabe fred i verden? Med Rasmus Nørlem Sørensen, Staffan Dahllöf, Helga Molbæk-Steensig og Peter Viggo Jakobsen.

7. maj 2018 fra 13:00-17:00 i København: Konference på Christiansborg: Kan EU skabe fred i verden? Med Rasmus Nørlem Sørensen, Helga Molbæk-Steensig, Charlotte Flindt Pedersen, Maria Stage med mere.

16. maj 2018 fra 17:00-18:30 i Århus: Debatmøde om forsvarsunionen: Kan EU skabe fred i verden? Med Rasmus Nørlem Sørensen og Helga Molbæk-Steensig.