Praktisk information
Gratis. Tilmelding nødvendig.
Regeringen har som en del af forsvarsforliget sammen med SF, Radikale Venstre, Konservative og Venstre besluttet, at danskerne den 1. juni skal stemme om forsvarsforbeholdet, der blev indført med Edinburgh-aftalen i 1993.
Forsvarsforbeholdet undtager Danmark fra de beslutninger og aktiviteter i EU, der påvirker forsvarsområdet. Mere præcist kan Danmark ikke deltage i militære projekter, med mindre de også har en klar civil komponent, og Danmark kan ikke komme til at hænge på udgifterne til sådanne projekter i EU.
På arrangementet kan du høre ekspertoplæg og få svar på dine spørgsmål om forsvarsforbeholdet, EU’s udenrigspolitik og forsvarssamarbejde samt de øvrige EU-landes ønsker og planer.
Deltagelse er gratis, men tilmelding er nødvendig.
Roman Senninger er professor ved statskundskab på Aarhus Universitet. Han forsker i sammenspillet mellem institutioner og politiske aktører på det lokale, nationale og overstatslige niveau i EU.
Thorsten Borring Olesen er professor ved institut for kultur og samfund på Aarhus Universitet. Han forsker i dansk sikkerheds- og udenrigspolitik efter 1945 samt europæisk samarbejde og integration.
Tina Mensel er projektleder og EU-analytiker i DEO og bidrager både med et fagligt oplæg og fungerer som ordstyrer på arrangementet.
Torsten Borring Olesen
Roman Senninger
Mødet er arrangeret af DEO i samarbejde med Dokk1 og har modtaget støtte fra Europa-Nævnets pulje A.