Praktisk information
Der er ingen tilmelding. Du skal bare møde op.
Verden har siden 1990 mistet over 420 millioner hektar skov. Det svarer til 10 procent af verdens skovareal. I kampen mod klimaforandringer spiller skoven en stor rolle. Den store fældning og afbrænding af særligt tropisk skov har udledt store mængder CO2 til atmosfæren, og den globale afskovning står for omkring 11 procent af de globale CO2-udledninger.
Afskovningen har også store konsekvenser for biodiversiteten i skovene. Hvilke konsekvenser har afskovningen for klimaet og biodiversiteten? Bør træbiomasse stemples som vedvarende energikilde? Gør EU nok for at beskytte skovene? Og hvilken rolle bør skovene spille i EU’s grønne omstilling?
Kom til paneldebat i Folkeoplysningens Telt om EU’s politik på klima- og biodiversitetsområdet, hvor vi sætter fokus på de nuværende kriser med henblik på skovfældning med Anne-Sofie Sadolin Henningsen, Anders Frandsen og Simone Højte.
Anne-Sofie Sadolin Henningsen
Anne-Sofie Sadolin Henningsen er politisk rådgiver hos Verdens Skove og beskæftiger sig primært med EU’s skovpolitik, herunder afskovning. Hun har blandt andet arbejdet med Verdens Skoves kampagne mod EU’s handelsaftale med Mercosur-landene (Brasilien, Argentina, Paraguay og Uruguay).
Anders Frandsen
Anders Frandsen er direktør i Dansk Skovforening. Han har tidligere været kommunikationsdirektør hos Rigspolitiet og arbejdet med politisk interessevaretagelse som direktør hos Rud Pedersen Public Affairs.
Simon Højte
Simone Højte er klimaanalytiker i CONCITO, hvor hun fokuserer på at femme et klimavenligt og bæredygtigt fødevaresystem, som samtidig kan brødføde den voksende globale befolkning. Hun har tidligere arbejdet med grøn omstilling af landbrugssektoren i Landbrugsstyrelsen
Debatmødet er arrangeret i et samarbejde med Verdens Skove og har modtaget støtte fra Europa-Nævnet.