EU i undervisningen - EU i verden - København

Tirsdag den 21. august 2018, kl. 10.00-16.00

Københavns Professionshøjskole, W2.04-auditorium 1, Humletorvet 3, 1799 København V.

Konference for undervisere

EU i verden

I maj 2019 vil der være valg til EU-parlamentet og et af de store temaer vil være unionens sikkerheds- og udenrigspolitik. Hvordan skal EU tackle Ruslands stormagtsdrømme, presset på de ydre grænser og international terrorisme? Få ny input til undervisningen og gratis materialer, der er klar til brug i klasseværelset.

DEO’s store undervisningskonference vil sætte fokus på ”EU i verden”. USA har taget et skridt tilbage på den globale scene mens konflikter og hungersnød lægger et konstant pres på EU’s ydre grænser. Derfor ser vi at unionen i højere grad fører en mere selvstændig udenrigs- og sikkerhedspolitik, der både skal imødegå en vifte af trusler, men også gribe de nye muligheder for at forme den verden, der omgiver os.

Hvilke udenrigspolitiske værktøjer har EU, som NATO og FN ikke har? Er EU med til at gøre Danmark mere trygt? Hvordan kan man omsætte europæisk udenrigs- og sikkerhedspolitik til medrivende undervisning? Konferencen vil blandt andet sætte fokus på terrorismebekæmpelse, de ydre grænser, strategien overfor Rusland og handelspolitik som udenrigspolitisk værktøj.

Dagen vil byde på skarpe ekspertoplæg og paneldebatter. Herudover vil DEO præsentere sine nyeste undervisningsmaterialer om EU, som du vil få gratis med hjem til direkte brug i klasseværelset. Herunder:  

  • Kampen om Klimaet: DEO’s rollespil om EU’s fremtid har været en stor succes, så vi har udviklet et helt nyt rollespil om klimaudfordringerne, som kan spilles med op til 110 elever.
  • De fire nyeste bøger i serien Samfundstanker. På 60 sider får du vinkler og perspektiv på de store debatter om: EU's demokrati, konfliktløsning, forsvarssamarbejde og klimapolitik
  • Forløbsplaner, der gør det muligt at inddrage bøgerne direkte i din undervisning.
  • Ret Danmarkskanonen mod Europa: Disse helt nye materialer til folkeskolen og gymnasiet analyserer de 10 danske værdier i en europæisk kontekst gennem videomateriale og forløbsplaner.
  • Grænseløs Dannelse: Den seneste gymnasiereform har fokus på dannelse i en global kontekst. DEO har produceret et særligt efteruddannelsesmagasin og fire videoer med eksperter, der giver dig ny inspiration til danne europæiske medborgere.

Deltagelse: 250 kr. inkl. frokost og øvrig forplejning. Gratis for studerende (obs: opkrævning på 100 kr. ved udeblivelse). Angiv venligst undervisningssted i kommentarfeltet.

Hvis du ønsker elektronisk betaling - oplys da venligst EAN-nummer samt institutionens navn og adresse i kommentarfeltet.

Hvis du har spørgsmål skal du være velkommen til at kontakte:

Konferenceansvarlig Kasper Tonsberg Schlie: kasper@deo.dk

Pressekontakt Camilla Polack: camilla@deo.dk

Konferencen er en del af projektet European Youth in Troubled Times, der har modtaget støtte fra EU’s Jean Monnet program i 2017/2018

 

EU Commission Logo