
Praktisk information
Debatmødet er gratis, men tilmelding nødvendig.
Tilmeld dig på siden her.
EU har spillet en hovedrolle i at håndtere konflikterne mellem Armenien og Aserbajdsjan og mellem Kosovo og Serbien. Ruslands krig mod Ukraine har dog udstillet svaghederne i EU’s fredsværktøjskasse. På trods af hektisk diplomatisk indsats, så endte Rusland med at invadere nabolandet Ukraine den 24. februar 2022.
EU har indført omfattende og hidtil usete sanktioner mod Rusland som modreaktion. Sanktionerne omfatter målrettede individuelle sanktioner, økonomiske sanktioner og tiltag på visumområdet. EU har også startet en bredspektret og langsigtet støtte til Ukraine, der omfatter militære, humanitære og finansielle bidrag.
Hvordan kan EU håndtere en magt som Rusland og et land som Ukraine, der allerede har mistet så mange menneskeliv? Hvilke redskaber står EU tilbage med for at skabe fred – og hvordan kan en sådan fredsslutning se ud? Kan vi lære noget af EU’s konfliktløsning i andre krige?
Oplæg og debat med Kristian Søby Kristensen og Cecilie Felicia Stokholm Banke.
Kristian Søby Kristensen er centerleder og seniorforsker ved center for militære studier på Københavns Universitet, hvor han b.la. forsker i dansk og vestlig forsvars- og sikkerhedspolitik samt krig, strategi og globalisering.
Cecilie Felicia Stokholm Banke er enhedsleder og seniorforsker ved Dansk Institut for Internationale Studier (DIIS), hvor hun blandt andet beskæftiger sig med europæisk udenrigs- og sikkerhedspolitik, erindring efter krig og konflikt samt Danmarks deltagelse i krig efter 1989.
Debatmødet er en del af et oplysningsprojekt, som har modtaget støtte fra CISU – Civilsamfund i Udvikling, Dansk Folkeoplysnings Samråd og Europa-Nævnet.