Praktisk information
Boglanceringen er gratis, men tilmelding nødvendig.
Tilmeld dig her på siden.
For et år siden i februar 2022 invaderede Rusland nabolandet Ukraine. Det blev starten på et år med mange forskellige kriser i Europa. Krigen har tvunget EU’s medlemslande til at gentænke deres forsvarspolitik, deres sikkerhed og store dele af udenrigspolitikken. Den har også medført en voldsomt stigende inflation, højere renter, en energikrise og store flygtningestrømme.
Sammen med vores indkaldte eksperter kigger vi nærmere på, hvad krigen har betydet internt i Ukraine og i EU-samarbejdet. Hvordan har krigen forandret EU, og kan medlemslandene overhovedet blive enige om, hvordan fremtiden skal formes? Hvilke udfordringer er EU stødt på i forhold til at udrulle fælles sanktioner mod Rusland? Hvad tænker ukrainerne om deres fremtid? Hvordan ser EU’s geopolitiske rolle ud efter invasionen? Kan Ukraine blive et fremtidigt EU-land og hvordan påvirker krigen Ukraines nabolande?
Kom med til boglancering, oplæg og debat med bogens forfattere et år efter invasionen i Ukraine i forbindelse med vores nye bog Krig i Europa – Hvor står EU et år efter invasionen i Ukraine?
Julie Arnfred Bojesen
Julie er leder af det Ukrainsk-Danske Ungdomshus i Kyiv siden februar 2021. Har i mange år arbejdet med demokrati og ungdomsprojekter i Øst- og Centraleuropa. Hun har stor faglig viden om ukrainske forhold og et vidtforgrenet netværk i Ukraine.
Kim B. Olsen
Kim er ph.d. og analytiker ved Dansk Institut for Internationale Studier (DIIS), hvor han forsker i EU som sikkerhedspolitisk aktør med særlig interesse for sanktionspolitik og andre geoøkonomiske værktøjer.
Jakob v. H. Holtermann
Jakob er lektor ved Jura på Københavns Universitet, hvor han forsker i internationale straffedomstole, genoprettende retfærdighed og retsetik.
Rasmus Nørlem Sørensen
Rasmus er chefanalytiker i DEO. Har fulgt udviklingen i EU og de store debatter i europæisk politik tæt siden invasionen. Ekspertviden om EU’s udenrigspolitik og forsvarssamarbejde samt om uenighederne mellem medlemslandene.
Staffan Dahllöf
Staffan er EU-korrespondent og har som journalist dækket alle aspekter ved EU siden 1980’erne. Han er blandt andet ekspert inden for EU’s udvikling, institutioner og magtbalance.
Debatarrangementet har modtaget støtte fra Europa-Nævnet.