Fortællinger fra udkantseuropa - Aarhus

Tirsdag den 5. november 2019, kl. 17.00-18.30

Folkestedet. Carl Blochs Gade 28, 8000 Aarhus

Debatmøde om Østeuropa og den nye verdensorden

Fortællinger fra udkantseuropa - Aarhus

I år er det 30-året for Berlinmurens fald, kommunismens endeligt og afslutningen på en epoke i Europas historie med had, pigtråd og kold krig. Mød journalisterne Anne Haubek og Thomas Ubbesen, der har rejst i de østeuropæiske lande og talt med borgere om tilværelsen efter jerntæppet.

Den 9. november 2019 er det 30 år siden, at Berlinmuren faldt. I den anledning har DEO inviteret to tidligere DR-udenrigsjounalister til debat om Østeuropa og den nye verdensorden. 

Anne Haubek og Thomas Ubbesen har gennem dette efterår og vinter rejst med tog og bus til de yderste hjørner af den gamle Østblok og mødt mange af vores østeuropæiske naboer.

De har talt med menige mennesker, hvis skæbne er formet af kommunisme og undertrykkelse, og som de sidste 30 år har levet under en for dem næsten ubegribelig ny verdensorden. Hvad tænker de i dag om de 30 år, der er gået? Hvordan påvirker den kommunistiske arv samfundene i dag? Og hvordan fortolker de deres eget lands historie. 

På debatmødet hører vi om skæbnefortællinger på baggrund af deres bog "Rejsebreve fra udkantseuropa" Vi sætter også fokus på den nye verdensordenen og nye skillelinjer med fokus på Rusland, stormagtskriser og EU.   

Anne Haubek har i mange år arbejdet som udenrigsjournalist på DR, hvor hun blandt andet har været på P1 orientering og Europa lige nu. I 2017 fik hun Dansk Oplysningspris for at lave vigtig oplysning om EU og Europa. 

Thomas Ubbesen er journalist og forfatter. Han har rejst kloden rundt for at rapportere om konflikter, naturkatastrofer og krige. Han er forfatter til flere bøger, senest bogen: "Rejsebreve fra Udkantseuropa" (2019), som han har skrevet sammen med Anne Haubek. 

Caroline Bindslev, projektleder i DEO, er ordstyrer på mødet. 

Deltagelse: 50 kr/ 20 kr. for studerende og gratis for medlemmer af DEO. 
Bogen "Rejsebreve fra Udkantseuropa" kan købes til en særpris på 250 kr.