Finanstilsynet spænder ben for grønne investeringer

Finanstilsynet spænder ben for grønne investeringer

27.09.2017

VIDEOINTERVIEW. Hvis private investorer skal sætte penge i den grønne omstilling, skal Finanstilsynet lade være med at se fremtidens investeringer som usikre. Det sætter nemlig den nødvendige omstilling i stå, lyder det fra den grønne tænketank Concito. Pensionskasserne mener, EU kan spille en afgørende rolle.

Den grønne omstilling skal ske her og nu. Det var klar tale fra Jarl Krausing, international chef hos den grønne tænketank Concito,på DEO’s klimakonference i København den 21. September.

De store reduktioner af CO2-udslip og en radikal ændring af vores nuværende samfund kræver kæmpe summer, som de nationale regeringer ikke kan skaffe uden at se mod store investeringsfonde som pensionskasserne.Men de eksisterende politiske systemer spænder ben for denne udvikling, lyder det fra Krausing.

Finanstilsynet ser nemlig med bekymring på de grønne investeringer, for i mange tilfælde er der tale om nye projekter med endnu ukendte resultater.Derfor fraråder Finanstilsynet ofte investorerne i at se mod de grønne omstillinger og holde sig til det kendte som købe af værdipapirer.

Det er et paradoks, mener Krausing, for andre steder i det politiske system, presser man på for netop at få de private midler til at finansiere den grønne omstilling. Pensionskasserne DIP/JØP forvalter en samlet formue på 115 milliarder for deres 60.000 medlemmer.

Ud af de 115 milliarder er omkring 3-5 milliarder investeret i grønne projekter.
Og skal der flere penge i samme retning, skal de politiske systemer og gerne med EU i spidsen, sætte sikre rammer for de private investorer, udtaler Søren Kolby Sørensen, adm.direktør for pensionskasserne DIP/JØP.

Hør dem begge her: Video