Hvad er EU's fremtid? - EISBJERGHUS

Hvad er EU's fremtid?

30.01.2017

REPORTAGE - EISBJERGHUS: Omkring 150 elever, lærere og udefrakommende var med på Eisbjerghus Internationale Efterskole onsdag den 26. oktober, hvor EU’s fremtid var til politisk debat blandt Erling Bonnesen (V), Carsten Rasmussen (FB) og Karsten Hønge (SF).

Efter en dag med et EU Topmøde-rollespil på Eisbjerghus Efterskole, lagde Marie Sand Kirk fra DEO ud med at skitsere nogle af de store kriser EU står overfor: Finanskrisen, flygtningekrisen og legitimitetskrisen. Herunder kom hun både ind på den danske, hollandske, britiske og ungarske folkeafstemning.

”Nogle mener at EU bestemmer for meget, mens andre mener at EU ikke har magt nok til at løse de grænseoverskridende problemstillinger, ” forklarede Marie. Og satte rammerne for den politiske debat med spørgsmålet ”Hvordan mener i EU skal løse de store udfordringer vi står overfor og hvordan ønsker i fremtidens EU kommer til at se ud?”

Herefter startede en debatten med Jakob Clausager fra Efterskoleforeningen som ordstyrer og mange spørgsmål blev stillet undervejs af det engagerede publikum.

Mødet er arrangeret i et samarbejde mellem DEO og Efterskoleforeningen.

Hvad er EU's fremtid?
Dato: 26/10 2016
Eisbjerghus Internationale Efterskole, Nørre Aaby
Kl.19-20.45
Oplægsholdere: Erling Bonnesen (V), Carsten Rasmussen (FB) og Karsten Hønge (SF).