Nyhedsbrev februar 2019

Nyhedsbrev februar 2019

19.02.2019

Vi udsender hver måned et nyhedsbrev på mail til medlemmer og deltagere i DEO's aktiviteter. I denne måneds nyhedsbrev kan du læse om alle vores mange valgmøder og øvrige aktiviteter i perioden op til EU-valget den 26. maj.

Rasmus Noerlem Soerensen NOTAT2019 er et dobbelt valgår, hvor europæiske spørgsmål kommer på dagsordenen til både folketingsvalget og EU-Parlamentsvalget, der afholdes den 26. maj. Vores motto er, at demokrati kræver deltagelse, og vi ser det som vores opgave at give dig muligheder for at få indflydelse på europæisk politik. 

Du modtager dette nyhedsbrev fordi, du har deltaget i et eller flere arrangementer i DEO eller fordi du er medlem af DEO. Fremover vil vi udsende et nyhedsbrev i starten af hver måned. Vi håber, at du vil være interesseret i at læse mere om, hvad vi planlægger op til EU-valget. Ellers kan du altid framelde dig nyhedsbrevet i bunden af mailen.

Med venlig hilsen
Rasmus Nørlem Sørensen, sekretariatsleder og chefanalytiker 

Streg 1

Din Eu KandidatMød din EU-kandidat – i dit lokalområde 

Tag til valgmøde i Aarhus, Vejle, Aalborg, Viborg, Kolding, København, Valby, Esbjerg, Sønderborg, Odense, Svendborg, Holbæk, Næstved, Ballerup, Vordingborg, Kastrup, Hillerød eller Silkeborg. 

Vi har lavet 200 aftaler med omkring 60 kandidater til EU-Parlamentet, så vi kan sikre, at du kan møde dine politiske kandidater i din by. Henover foråret slår vi dørene op til valgmøder og valgarrangementer i 18 forskellige byer. Hør hvilke sager EU-kandidaterne vil arbejde for, og om deres holdning til EU’s store udfordringer: Skattely, ulighed, klima, flygtninge, arbejdsmarkedet, bankregulering og sikkerhedspolitik.  

Valgmøderne indledes med et ekspertoplæg om EU-parlamentet og om valgets store temaer. Herefter er der debat med rig mulighed for at gå i dybden, stille spørgsmål og komme med forslag til, hvad EU-kandidaterne skal arbejde for.

Vi samarbejder med lokale biblioteker og organisationer, med 3F og EuropaNu. Valgmøderne gennemføres med støtte fra Europa-Nævnet og 3F. (De sidste valgmøder offentliggøres på hjemmesiden i uge 8)

Læs mere om valgmøderne og tilmeld dig her...

Streg 1 

Heldagskonference  

Heldagskonferencer: EU-valgets store spørgsmål 

I samarbejde med Folkeuniversitetet kan vi tilbyde dig mulighed for at gå grundigt til værks med valget. Vi har indkaldt landets førende eksperter og paneler med spidskandidater til EU-Parlamentet.

Mød Theresa Scavenius, Thorsten Borring Olesen, Jakob Vestergaard, Louise Halleskov Storgaard, Peter Viggo Jakobsen og Rasmus Nørlem Sørensen. Tag debatten med blandt andre Nikolaj Villumsen (EL), Anders Vistisen (DF), Christel Schaldemose (S), Morten Løkkegaard (V), Karen Melchior (R), Niels Fulgsang (S), Linea S. Lidell (V), Pernille Weiss (K) og Rasmus Nordqvist (ALT).

Lørdag den 16. marts, i samarbejde med Europa nu og Folkeuniversitetet i Aarhus

Lørdag den 6. april, i samarbejde med Folkeuniversitetet i København (afsluttes med belgisk ølsmagning)

 Streg 1

Samfundstanker: Vælgerens håndbog i EU Samfundstanker

Den 1. marts udkommer ”Vælgerens håndbog i EU”, der er den niende bog i serien Samfundstanker fra DEO. Her kan du læse 25 skarpe analyser af EU’s institutioner, beslutningsprocedurer og demokrati. Bliv klogere på lobbyisme, ekspertgrupper, Parlamentets udvalg, komitologi og spidskandidatprocessen.

Bogen udsendes til alle medlemmer med posten. Den kan købes på vores hjemmeside fra 1. marts, men du kan også få fingre i bogen helt gratis, hvis du deltager på et af vores mange valgmøder.

Næste bog i serien, der udkommer i marts, hedder ”EU-valgets ti store spørgsmål” og bygger på interviews med alle ti opstillede spidskandidater i Danmark, der svarer på ti udvalgte politiske spørgsmål.

Læs mere om bøgerne på www.deo.dk/boeger

 Streg 1

BruxellesSe valget fra Bruxelles – til særpris 

I marts flyver vi med to afgange til Bruxelles og går helt tæt på de politiske institutioner, møder politikere, journalister, embedsmænd og aktivister og kommmer bagom de centrale emner i europæisk politik. Maria Rosenberg Rasmussen tager en kort pause fra valgmøderne og viser dig rundt i det Bruxelles, hvor hun har boet og arbejdet som journalist.

Der er afgange på fire-dages turene til EU’s hovedstad den 2.-5. marts med 1.000 kr. i rabat og igen den 30. marts til 2. april med 600 kr. i rabat.

På vores hjemmeside kan du også se de mange nye udbudte rejser med DEO’s fageksperter. Tag med Sara Dybris McQuaid til Irland og Nordirland, med Zlatko Jovanovic til Balkan, rejs med Trine Stauning Willert i Grækenland og kom med Vibe Termansen til Polen.

16 samfundsrejser om EU, politik og demokrati i 2019: www.deo.dk/rejser

Streg 1 

EU-valget på spil Foto Spil Aeske

DEOundervisning har en lang række materialer, der sætter EU på dagsordenen i undervisningen. Både i folkeskolen og gymnasiet. Der er rollespil for 55-110 elever: Spillet om EU’s fremtid, Kampen om klimaet og Spillet om EU-Parlamentet. Der er videoer og forløb om Danmarkskanonens værdier - set gennem øjnene på skoleelever fra Frankrig, Kroatien og Holland. Og så er der som altid temapakker, forløbsplaner og mulighed for at booke en ekspert fra DEO til din skole. 

Læs mere på www.undervisning.deo.dk